Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. De naam, "além do Tejo" betekent letterlijk "over de Taag". Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Taag met ten noorden daarvan de regio Centro, in het oosten door Spanje, in het westen door Lissabon en de Atlantische Oceaan en in het zuiden door de Algarve.Het is een van de vijf regio's van Portugal (NUTS 2). Het gebied is geen bestuurlijke eenheid; de indeling heeft voornamelijk een functie in het verzamelen van statistische informatie.

Alentejo omvat vijf sub-regio's (NUTS 3);

    Alentejo Central
    Alentejo Litoral
    Alto Alentejo
    Baixo Alentejo
    Lezíria do Tejo

De belangrijkste steden zijn Évora (hoofdstad), Portalegre, Beja, en Sines.

Er wonen 776.585 mensen (2001) op een oppervlakte van 26.000 km².  Het gebied wordt de "broodmand" van Portugal genoemd, het is een gebied met open land met golvende velden en vruchtbare grond.

Topografisch varieert het landschap erg, met de golvende velden in het zuiden tot granieten heuvels die in het noordoosten aan Spanje grenzen. Om de waterbehoefte te dekken zijn er een aantal dammen gebouwd.

Ten oosten van Portalegre ligt het Parque Natural da Serra de São Mamede, een fascinerend natuurpark met oude middeleeuwse dorpjes die nog weinig veranderd zijn. In het zuiden bij Mértola is een ander natuurgebied dat Parque Natural do Vale Guadiana heet. Dit is merendeels onbewoond en is het tegenovergestelde van het eerste. In het westen is de kuststrook die van de haven van Sines tot Kaap van São Vicente loopt ook een beschermd gebied.

De Alqueva dam is tegenwoordig een bekend punt in het gebied.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie