Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Leiria is een stad en gemeente in het Portugese district Leiria. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 568 km2 en telde 119.847 inwoners in 2001.


De naam van de stad tijdens de Romeinse tijd was Collippo. Er is weinig bekend over de tijd van de Visigoten, maar tijdens de periode (8ste-12de eeuw) van de moslims van Al-Andalus was het een dorp met een garnizoen. De plaats werd door de eerste koning van Portugal, Alfons I van Portugal in 1135, tijdens de zogenaamde Reconquista veroverd. Leiria werd kortstondig door de moslims bezet in 1137 en in 1140. In 1142 heroverde Alfons I van Portugal Leiria. In 1190 wisten de Almohaden uit Marokko Leiria te heroveren, maar ook dit was van korte duur.

Bezienswaardigheden
Het kasteel (Castelo de Leiria) in 1135 gebouwd in opdracht van Alfons I van Portugal op de fundamenten van een moslim citadel.

Setúbal is de vierde stad van Portugal met 91.300 inwoners (2001) en de hoofdstad van het gelijknamige district Setúbal. De stad ligt aan de noordkant van het estuarium van de rivier de Sado. Het is de derde zeehaven van het land met een belangrijke scheepsbouwindustrie.

Tijdens de Romeinse tijd was de naam van de stad Caetobriga. Een vloedgolf maakte in 412 een einde aan de nederzetting. De stad was vanaf het begin van de 8ste eeuw in het bezit van de moslims van Al-Andalus. In 1217 werd de stad veroverd door het leger van Alfons II van Portugal.

Afstand: 197.2 km
Hoogteverschil: ca. 1550 m
Accidentatie: Deels heuvels - deels vlak
Ondergrond: verhard

GPX - file van de route - zelf rijden

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie