Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Als u van fietsen houdt, in welke vorm dan ook, biedt de Provence-Alpes-Côte d’Azur volop geweldige plekken om deze sport te beoefenen. Langs de kust, in het hartje van de Provence of op de hellingen van de Zuidelijke Alpen, er is vast iets voor u bij!

Dus: óp naar de Provence-Alpes-Côte d’Azur voor een heerlijke fietstocht!
Met uw partner, met het gezin of met vrienden kunt u er in alle vrijheid en rust fietsen om de landschappen van de regio op uw eigen tempo te ontdekken. Van de Camargue tot aan St. Tropez en van de Luberon tot de hoogvlaktes van de Alpes Maritimes en het dal van Buech wachten u veel toegankelijke fietsroutes, ongeacht uw niveau.

Is wielrennen uw favoriete sport?
Dat komt dan goed uit, de meest tot de verbeelding sprekende toppen van de Tour de France liggen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur! De Galibier, de Lautaret, de Izoard en natuurlijk de legendarische Mont Ventoux... allemaal wachten ze tot u de uitdaging aanneemt en de sporen van de kampioen volgt! En we hebben nog meer sportieve verrassingen voor u in petto, in de Groene Provence (Provence Verte) of op de hoogvlaktes van Folcalquier!

Houdt u meer van mountainbiken?
De Roc d’Azur is het grootste mountainbike-evenement ter wereld! Fietspaden leiden u door de weelderige vegetatie van de Estérel of over de vlakte van  Caille. Ze voeren u door de wijngaarden van de Var of door de geheimzinnige vallei van de Ubaye. Dus aarzel niet, ga heerlijk fietsen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur en profiteer van de gelegenheid om tijdens de 100e editie van de Tour de France uw kampioenen te volgen langs de 7 etappes die dit jaar door onze regio komen! Van Nice via Cagnes-sur-Mer, Marseille, Aix-en-Provence, de Mont Ventoux, Vaisonla- Romaine, Gap en Embrun-Chorges, er zal heel wat te beleven zijn van 2 tot 18 juli!

Met z’n allen op de fiets in de Provence-Alpes-Côte d’Azur
Wat is er nu prettiger dan de diversiteit en de schoonheid van het landschap van de Provence-Alpes-Côte d’Azur te ontdekken?
In uw eigen tempo op een tweewieler volgt u de ‘slow travel’-trend. Of u nu met z’n tweeën, met het gezin of met vrienden bent, er worden veel routes voor alle niveaus aangeboden. Om onbeperkt van te genieten!

Fiets in alle rust langs de Middellandse Zeekust met het geluid van krekels op de achtergrond, in de Provence te midden van de lavendelvelden en olijfbomen, in de Alpen of langs de oevers van de Durance vlakbij de legendarische bergtoppen van de Tour de France. U fietst onder een strakblauwe hemel. Onderweg
stopt u vaak voor een heerlijke versnapering, dé gelegenheid om de lokale producten te proberen, om even uit te rusten in een aantrekkelijk hotel of in een van de spa’s of om wat cultuur op te snuiven tijdens een bezoek aan een historisch monument, een expositie of een van de vele festivals die de regio rijk is.

In de sporen van de grote fietskampioenen

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur telt talrijke legendarische Touretappes. De getrainde dappere fietser nodigen we uit om de grote renners achterna te gaan en meest veeleisende routes van de regio te volgen. U wordt beloond met een adembenemend uitzicht.
De bergtop van de “Reus van de Provence”, zoals de Mont Ventoux ook wel genoemd wordt, ligt op 1909 meter. De berg biedt een uitzonderlijk uitzicht over de Provence, van de Rhônevallei tot aan de Mont Blanc. Op de top treft u een keiachtig “maanlandschap” waardoor de berg uit duizenden herkenbaar is! Richard Virenque, 7 jaar lang de beste klimmer, werd beroemd door in 2002 deze etappe van de Tour de France (Lodeve/Mont Ventoux) in de wacht te slepen.

De Col du Galibier met een hoogte van 2645 m maakte op 10 juli 1911 voor het eerst deel uit van de Tour de France. Deze berg werd al 59 keer beklommen en is tegenwoordig een van de meest gevreesde etappes van de Tour. Sinds 1979 wordt hij trouwens tot de beklimmingen van de buitencategorie gerekend. De cols van Lautaret, Allos, Bonnette en Cayolle hebben eveneens een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Tour de France. Vanaf de Middellandse Zee richting de Alpen via de Provence kunt u profiteren van een groot aantal sportieve fietsroutes.

Provence-Alpes-Côte d’Azur : een veelzijdig gebied om te mountainbiken

Geef wat pit aan uw vakantie en ontdek de regio per mountainbike. Ontdek, zowel ’s winters als ‘s zomers, de verrassende landschappen en voel de adrenaline door uw lijf stromen als u uw mountainbike berijdt. Waan u even een fietser bij de wereldkampioenschappen mountainbike Trial in Praloup of een deelnemer aan Roc d’Azur, ‘s werelds grootste mountainbike-evenement in Roquebrune-sur-Argens. Alleen of in een groep, van het oosten naar het westen en van de iddellandse Zee naar de Alpen, de diversiteit van de paden verrast zowel profs als amateurs. U vindt hier een netwerk met gepassioneerde professionals die klaar staan om mooie momenten met u te delen, altijd goed begeleid en veilig. Het zonnetje krijgt u er gratis bij!


Rustige tochten
Ontdek het meer van Vaccarès - Camargue
Rondom de golf van Saint-Tropez - Côte d’Azur
Tocht door de Luberon
Ontspannen fietsen in de Ventoux
De hoogvlakten van de Alpes-Maritimes - Alpes du Sud
Fietsen in “la Provence des Montagnes”
Les Baronnies du Buëch

Sportieve tochten
Circuit des villages - Pays de l’Etoile
De balcons d’Azur (Uitkijktoren van de West-Varois)
Côte d’Azur
La Route de la Bauxite - Provence Verte
Le Pays de Forcalquier
Hautes Plaines (hoogvlaktes) van de Provence
De reus van de Provence - Mont-Ventoux
Aux sources du Verdon De “classe cycle”
van de 3 cols - Alpes du Sud
Le Col du Galibier - Vallée de Serre Chevalier
Het parcours van de Gapençais - Alpes du Sud
De Route des Puys (lac de Serre-Ponçon)
Alpes du Sud

Mountainbiketochten
De Estérel langs het water
Gezinstocht over de vlakte van Caille
Alpes-Maritimes
Een uitstapje door de wijngaarden van de Var
het kasteel van Les Demoiselles
Deel nr. 4 van de Transubayenne
Grote mountainbiketocht - Alpes-Provence
De afdaling vanaf de Col du Lautaret (VTT)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com