Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Vaucluse is niet alleen kampioen in aangelegde fietspaden, maar ook in speciale diensten voor fietsers: fietstochten met vertelling, elektrische fietsen, sportieve of archeologische begeleiding.

Beklim de Ventoux bijna moeiteloos met Vélo Relax!

Niet geschikt voor puristen, maar toch een uitstekend idee. Vélo Relax heeft een winkel in Villes-sur-Auzon ten zuiden van de Mont Ventoux, van waaruit fietsen met elektrische ondersteuning worden verhuurd.
Zodra het bergopwaarts gaat kan de elektrische ondersteuning worden geactiveerd, waardoor de beklimming minder moeite kost.
Huren is mogelijk vanaf een halve dag, helm inbegrepen. Voor gezinnen heeft Vélo Relax ook aanhangwagentjes en aanhangfietsen voor kinderen.
www.velorelaxduventoux.com  
Villes sur Auzon Tel. +33(0)4 90 11 72 65

Sun EBike – Le Luberon et le Pays des Sorgues en tout quiétude
SUN-E-BIKE heeft zich in 2012 in de Vaucluse gevestigd. Dankzij 200 moderne elektrische fietsen verdwijnen de heuvels naar de hooggelegen dorpjes als sneeuw voor de zon en is fietsen louter plezier. Een concept waarmee u de omgeving kunt verkennen via de kleine weggetjes, geruisloos, zonder vervuiling en zonder parkeerbeperking. U trekt er een dag of een halve dag op uit en kunt, als het nodig is, onderweg de batterij verwisselen dankzij een heel netwerk aan partners. Meerdere verhuurpunten.     
SUN-E-BIKE
84480 - Bonnieux
T.+33(0)4 9074 09 96
  www.sun-e-bike.com

Pernes-les-Fontaines, fietsen door de eeuwen heen
Het enige fietsmuseum van de Provence Alpes Côte d’Azur ligt in Pernes-les-Fontaines, vlakbij Carpentras. Dit museum, opgericht en beheerd door enthousiastelingen, bevindt zich in een stenen kelder uit de 17e eeuw onder het gemeentehuis. Er zijn zo’n 50 fietsen te vinden, variërend van de Grand Bi (groot wiel en klein wiel) uit 1872, tot de moderne exemplaren. Ontdek de beroemde Hirondelle uit 1930 die zo populair was bij de vroegere Franse gendarmes en de tandem Wonder met aanhangwagen, gebruikt ten tijde van de eerste betaalde vakanties in 1936.
Paul de Vivie is in dit dorp geboren. Hij wordt beschouwd als de eerste die de Mont Ventoux in het jaar 1900 per fiets heeft beklommen.
Toegang gratis.
Musée Comtadin du Cycle
Office de tourisme de Pernes-les-Fontaines
Tel. +33(0)4 90 61 31 04 - www.ville-pernes-les-fontaines.fr

Isle-sur-la-Sorgue, fietsen door het Venetië van de Comtat
Het toeristenbureau van Isle-sur-la-Sorgue presenteert ‘s zomers complete fietsroutes. Bezoekers kunnen op verschillende data , van juni tot september, in gezelschap van een begeleider naar bijvoorbeeld Fontaine-de-Vaucluse fietsen (20 km heen en terug). De fietsen kunnen ter plaatse gehuurd worden).
Het toeristenbureau presenteert ook een originele gedichtenroute met begeleiding en commentaar. Het doel is om het landschap, de cultuur en de poëzie van de Pays des Sorgues te ontdekken terwijl u in rustig tempo langs velden en boomgaarden fietst tot aan Fontaine-de-Vaucluse.
Er wordt ook een kajak- & fietstocht aangeboden in samenwerking met de dienstverlener Kayak Vert. Eerst stapt u op de fiets en vervolgens in een kajak, waarin u 8 km over de Sorgue vaart in gezelschap van eenden en libelles.
Er worden nog meer thema-uitstapjes aangeboden: wijnroutes, gezinstochten, een kunstroute…
Op reservering
Office de tourisme du Pays des Sorgues et des Monts du Vaucluse
www.oti-delasorgue.fr 
    Tel. +33(0)4 90 38 04 78

De grotten van Le Thor
Een fietstocht met bezoek aan een grot: een origineel uitje dat aangeboden wordt door het toeristenbureau van Thor, vlakbij Isle-sur-la-Sorgue. Samen met een gids die een staatsbrevet heeft maken fietstoeristen een tocht tussen vlaktes en kanalen, waarna de grotten van Thouzon bezocht worden. Deze grotten zijn beroemd vanwege hun kalkafzettingen. Vervolgens is het tijd voor een proeverij: wijn (een beetje) en vruchtensap (veel) uit de streek. Dit programma vindt op 5 dagen van juni tot september plaats.

Tel. +33(0)4 90 33 92 31

Vélo Loisir en Luberon, partner voor trektochten
Vélo Loisir in de Luberon biedt fietstochten met begeleiding speciaal voor bepaalde doelgroepen: tandems, elektrische fietsen, handfietsen (handbike)...Mensen met een beperkt zicht of een gehoor- of motorische beperking kunnen ook aan de fietstochten deelnemen.
www.veloloisirluberon.com

Tel. +33(0)4 90 76 48 05

Nieuw in 2013:
Geologieroute op de fiets: 90 km lang op geologische ontdekkingstocht dankzij een mobiele app!
Vélo Loisir in de Luberon komt vanaf mei 2013 met een nieuwe mobiele app. Deze is ontwikkeld door het Regionaal Natuurpark van de Luberon voor de route Oker op de fiets rondom het thema geologie. De app is speels en leerzaam, u krijgt een beter idee over de vorming van de landschappen en het okerkleurige land van de Luberon. Het parcours Oker op de fiets komt langs 4 gemeentes en legt 90 km af langs kleine toeristische weggetjes (Viens, Caseneuve, Gignac en  Saint Martin de Castillon).
Deze app is in het Engels en Frans te downloaden op een smartphone en tablet via AppStore en Androïd Market.

Geocaching op de fiets in de tempeliersdorpjes
Met uw iPhone of smartphone op zak of met een speciale GPS Magellan zoekt u de GPS-punten, gaat u op schattenjacht en speurt u naar aanwijzingen die uw nieuwsgierigheid prikkelen!
Er zijn 3 opties om deze tocht tot een goed einde te brengen: scan de QR-code hiernaast en ga naar www.escapado.mobi, ga naar www.geocaching.com of ga naar het toeristenbureau in Vaison la Romaine en leen een GP waarin de schatten zijn voorgeprogrammeerd.  
Hierna hoeft u alleen nog maar te spelen!
De GPS begeleidt de speler van schat naar schat en laat hem de meest interessante plekjes en uitzichten ontdekken...in de Hauts de Vaison of op de uitkijktoren van Buisson… Op iedere verstopplek vindt u een doos en berichtjes van bezoekers die er al langs zijn gekomen...Een speelse fietstocht waar u een betere teamplayer van wordt!  

Meer informatie: toeristenbureau Vaison Ventoux Tourisme : T. +33(0)4 90 36 02 11
ADT Haut Vaucluse – www.escapado.fr -  T. +33(0)4 90 65 06 41

Wijntochten en elektrische fietsen van Terraventoux
Onder begeleiding van een gids stapt u op een elektrische fiets om te ontdekken waar de AOC Ventoux-wijnen vandaan komen. Probleemloos fietst u over pittoreske weggetjes, door wijngaarden en kersenboomgaarden. U stopt op een dorpsplein om wijn en kaas te proeven bij de fontein. In het hoogseizoen op vaste data, anders op reservering.

Cave TerraVentoux
84570 Villes sur Auzon – Mormoiron.
Tel : 33(0)4 90 61 79 47 –
www.terraventoux.fr  
 
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com