Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunidad Autónoma) Catalonië, en ook van de provincie Barcelona en een van de belangrijkste culturele centra van Europa. Hotels in Barcelona

De bevolkingsaantallen van de 10 districten van Barcelona zijn:     Zie ook Lijst van bezienswardigheden............
District     Inwonertal
Ciutat Vella     111.518
Eixample     262.469
Sants-Montjuïc     178.482
Les Corts     81.628
Sarrià-Sant Gervasi     141.091
Gràcia     120.177
Horta-Guinardó     168.541
Nou Barris     164.982
Sant Andreu     143.148
Sant Martí     222.074
Totaal Barcelona Stad     1.595.110
De stad had in 2008 een inwonertal van 1.615.908 en een oppervlakte van 101,4 km². In de metropool Barcelona, oftewel de stad zelf en haar voorsteden, wonen 4.856.579 mensen. In Spanje heeft alleen de hoofdstad Madrid meer inwoners.Hotels in Barcelona

   1. Ciutat Vella. Dit is het historisch centrum van Barcelona, en eeuwen geleden wás dit Barcelona, voordat de overige districten bij de stad zouden horen. Het omvat de wijken Barri Gòtic (SP: Barrio Gótico), vol met bezienswaardigheden en monumenten, El Raval en El Born (SP: El Borne). Ook de van oorsprong vissersbuurt Barceloneta hoort bij dit district. Ciutat Vella wordt twee keer verticaal doormidden gesneden door La Rambla en door Via Laietana. Het district kent een zeer uitgebreid aanbod van winkels, restaurants en nachtleven.
   2. Eixample (Spaans: Ensanche). Dit district is demografisch gezien het grootste van Barcelona. Het bestaat uit de manzanas (de vierkante woonblokken) en lange rechte lanen met veel verkeer. Het district is vol met winkels, restaurants, musea en een aantal parken. De Eixample werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd door Ildefons Cerdà met het idee de oude stad met de omliggende dorpen te verbinden[18]. Er zijn veel modernistische gebouwen te vinden. Een klein deel van dit district staat bekend als "Gayxample", en staat vol met winkels, discotheken en hotels voor en door homo's en lesbiennes[19] . Daarbuiten beschikt de wijk over veel nachtleven, variërend van salsabars tot studentencafés en luxe design discotheken. Het bestaat uit de wijken Dreta de l'Eixample (Spaans: Ensanche Derecho), Esquerra de l'Eixample (Spaans: Ensanche Izquierdo), Sant Antoni (Spaans: San Antonio), Sagrada Familia en Fort Pienc. Tegenwoordig is het Eixample praktisch onderdeel van het centrum van de stad.
   3. Sants-Montjuïc. Dit gebied beslaat zowel de bekende heuvel aan de zee (Montjuïc) als het grote gebied Sants, dat bestaat uit de wijken Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Magoria en Zona Franca. De wijk beschikt, ondanks de niet zo centrale ligging, over de langste winkelstraat van Spanje (Carretera de Sants). Ook vindt men er het grootste treinstation van de stad: "Estació de Sants".
   4. Les Corts is een populaire woonplek onder Barcelonezen, omdat men niet in het centrum woont maar toch alle voorzieningen bij de hand heeft. In dit district bevindt zich ook Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Het bestaat uit vele verschillende wijken; El Camp de la Creu-Loreto, El Camp Vell, Can Feu, Can Batllori, Can Sòl de Baix, L'Església i Can Rosés, La Maternitat, Can Bacardí, La Mercè, Sant Ramon i la Torre Melina en La Zona Universitària - Bederrida. Les Corts kent ook een groot chique winkelcentrum: L'Illa.
   5. Sarrià-Sant Gervasi. Dit district ligt 'boven' in Barcelona, voorbij de Avinguda Diagonal (SP: Avenida Diagonal). Hier vindt men chique appartementen, maar ook zijn er nog veel overblijfselen van het centrum van het oorspronkelijke dorp "Sarrià" te vinden. Het staat bekend om goede maar dure restaurants en bestaat officieel uit de wijken; Sarrià en Sant Gervasi, Vallvidrera (in de heuvels) Can Caralleu, Les Planes en Tibidabo. Ook ligt hier de wijk Pedralbes, sinds jaar en dag de rijkste buurt van Barcelona, met luxe designvilla's en grote vrijstaande huizen. Met name in Sant Gervasi vindt men veel uitgaansleven, rondom de straten Carrer Santaló, Carrer Aribau, Carrer María Cubí, Carrer Amigó en Carrer Muntaner.
   6. Gràcia. Dat ooit een zelfstandig dorp was, is inmiddels een stadsdeel geworden. De wijk is een grote wirwar van zeer smalle straatjes en pleintjes. Gracia grenst aan een van de belangrijkste straten van Barcelona, de "Passeig de Gràcia" (Spaans: Paseo de Gracia) en aan de noordkant aan Park Güell. Het district is een cultureel zeer gemixt deel van de stad[20]. Er wonen niet alleen Catalaanse gezinnen, maar ook buitenlandse studenten, artiesten, zigeuners, Arabieren en nog veel meer. Men vindt er een van de grote markten van de stad, en de Carrer Gran de Gracia is de grote commerciële straat van dit district. Het district bestaat uit de wijken Villa de Gracia, Camp d'en Grassot, La Salut, El Coll, Vallcarca en Penitents. Het district heeft ook veel nachtleven, onder andere in de Carrer Verdi en op de terrassen aan de vele pleintjes.
   7. Horta-Guinardó. Dit district ligt redelijk ver van het centrum en beschikt, door zijn hoge ligging in de heuvels, over een weids uitzicht over Barcelona . Het district bestaat uit de wijken Baix Guinardó, Can Baró, El Carmel, Font d'en Fargues, Font del Gos, Guinardó, Horta, La Clota, Montbau, Sant Genís, Taxonera en Vall d'Hebrón.
   8. Nou Barris (Catalaans voor 'nieuwe wijken'). Een ander district dat behoorlijk ver van het centrum is verwijderd. Het werd gebouwd in de jaren 70 om de snelle bevolkingsgroei van Barcelona aan te kunnen. Het bestaat uit de wijken Can Peguera, Canyelles, Ciutat Meridiana, Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes, Torre Baró, Torre Llobeta, Trinitat Nova, Turó de la Peira, Vallbona, Verdum en Vilapicina.
   9. Sant Andreu. Dit district heeft ondanks de verkeersdrukte en grootschalige nieuwbouw zijn dorpskarakter weten te behouden, en heeft een druk commercieel centrum, dat bestaat uit ongeveer zes straten vol met winkels. De Avinguda Meridiana (Spaans: Avenida Meridiana) is een achtbaansweg die door het hele district snijdt. Het bestaat uit de wijken Sant Andreu del Palomar, La Sagrera, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Navas en Congrés.
  10. Sant Martí is het gebied dat aan de zee en het strand ligt, en loopt vanaf het centrum in noordelijke richting. Het bestaat uit de wijken El Clot, Camp de l'Arpa, La Verneda, Poblenou (Spaans: Pueblo Nuevo) en Besòs, de dure nieuwbouwwijk aan zee "Diagonal Mar" en het zeer toeristische Vila Olimpica en Port Olímpic. Het district is in de laatste 15 jaren behoorlijk getransformeerd.

Hotels in Barcelona
Gevel van Casa Milà
Magische Fontein van Montjuïc
Park Güell
De kathedraal Santa Eulalia
Museum voor moderne kunst MACBA

Barcelona is in architectonisch opzicht onder meer bekend vanwege de Gotische wijk en modernistische woonhuizen van het Eixample. In de stad bevinden zich negen bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan:

    * Palau de la Música Catalana, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner
    * Hospital de Sant Pau, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner
    * Sagrada Família, kerk ontworpen door Antoni Gaudí
    * Park Güell, park ontworpen door Antoni Gaudí
    * Casa Milà (La Pedrera), ontworpen door Antoni Gaudí
    * Casa Batlló, ontworpen door Antoni Gaudí
    * Palau Güell, ontworpen door Antoni Gaudí
    * Casa Vicens, ontworpen door Antoni Gaudí
    * Cryptes in Colonia Güell, ontworpen door Antoni Gaudí

Andere bezienswaardigheden:

    * Ciutat Vella, de oude stad, die ingeklemd ligt tussen La Rambla en het Parc de la Ciutadella
    * Arc de Triomf (Spaans: Arco de Triunfo)
    * Parc Zoològic: Dierentuin van Barcelona, voormalige woonplaats van Sneeuwvlokje[22]
    * Font Màgica: (Spaans: Fuente Mágica), Magische Fontein
    * La Rambla
    * Plaça de Catalunya: (Spaans: Plaza de Cataluña) het centrale plein van het stadscentrum.
    * Camp Nou: het voetbalstadion van FC Barcelona.
    * Universiteit van Barcelona
    * Montjuïc, een heuvel/berg met o.a. het Olympisch Stadion, de Jardí Botànic de Barcelona‎ en prachtige uitzichten
    * Plaça Reial (Spaans: Plaza Real)
    * Palau de la Generalitat, op de Plaça de Sant Jaume
    * Gemeentehuis van Barcelona (Spaans: Ayuntamiento de Barcelona)
    * El Liceu: prachtig operagebouw aan La Rambla
    * Aquarium van Barcelona, het zeeaquarium
    * Poble Espanyol, het Spaanse Dorp dat werd gebouwd ter gelegenheid van de Internationale Tentoonstelling in 1929[23]

Kerken

    * De Kathedraal van Barcelona: Catedral de Santa Eulàlia
    * Santa María del Mar: kathedraal in de wijk "El Born"

 Musea

    * Museu Gaudí: Gaudí-museum
    * Museu Picasso: Picasso-museum
    * Fundació Joan Miró: Miró-museum
    * Museu Nacional d'Art de Catalunya: Kunstmuseum van Catalonië
    * Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA): Museum voor Moderne Kunst
    * Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
    * Fundació Antoni Tàpies
    * Museu Frederic Marés
    * Museu Marítim: Maritiem Museum
    * Museu Egipci: Egyptisch Museum
    * CosmoCaixa: Wetenschappelijk museum
    * CaixaForum: Gratis modern museum, met wisselende exposities

Parken

    * Parc de la Ciutadella
    * Parc de Collserola
    * Park Güell
    * Parc del Laberint
    * Parc de Montjuïc
    * Parc del Turó

Hotels in Barcelona

 

KML


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com