Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is een land in Azië dat aan Saoedi-Arabië en Oman grenst. Het omvat zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn rijk aan olie. Abu Dhabi is verreweg het grootst in oppervlakte. Het land behoort tot de Arabische Liga.
Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps


Rond 1830 werden Dubai en Abu Dhabi overgenomen door de Bani Yas-stam uit de Liwa-oase. Deze overname werd geleid door de Al Maktoem-familie die tot op dit moment nog steeds over de emiraten regeert. In 1892 tekenden zeven emiraten een verdrag met het Verenigd Koninkrijk, waarbij zij aangaven geen relaties met anderen dan de Britse overheid aan te gaan. Pas in 1971 vertrokken de Britse troepen uit de Perzische Golf en op 2 december 1971 werden de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk. Gedurende die periode waren de Emiraten bekend als de Verdragsstaten. Op dat moment waren de Emiraten nog maar met zes; in 1972 werd Ras al-Khaimah toegevoegd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat bij de onafhankelijkheid deze 7 emiraten en Qatar en Bahrein samen één natie zouden vormen. Maar men is er niet in geslaagd om hierover een overeenkomst te sluiten.

Sinds de jaren negentig worden de verschillende emiraten in bijzonder hoog tempo gemoderniseerd.

In 1989 werd van de bevolkingsaantallen van de respectieve sjeikdommen de volgende schatting gemaakt: Dubai 674.100 inw., Abu Dhabi 928.000 inw., Sharjah 400.400 inw., Ras al-Khaimah 130.000 inw., Fujairah 63.000 inw., Ajman 76.000 inw. en Umm Al Qaywayn 27.000 inw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps:


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com