Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Rotterdam Ahoy wiki

Hotels voor 12, 14 en de finale op 16 mei 2020 rondom Ahoy Rotterdam

Het Eurovisiesongfestival is sinds 24 mei 1956 een jaarlijkse presentatie en competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel Europa; sinds 1967 wordt het festival ook in landen buiten Europa uitgezonden.

Verder is het festival op het internet te volgen. Het festival heeft de naam te danken aan het Eurovision TV Distribution Network, een onderdeel van de Europese Radio-unie (EBU). Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU meedoen, waardoor ook enkele landen die net buiten Europa liggen mee kunnen doen. Het betreft landen in Noord-Afrika, Het Midden-Oosten en West-Azië. Sinds 2015 doet ook Australië mee aan het festival ondanks het feit dat het geen lid is van de EBU.

Nederlandse winners sinds het begin van Eurovisiesongfestival in 1956 zijn: Net als toen van Corry Brokken (1957), Een beetje door Teddy Scholten (1959), De troubadour door Lenny Kuhr (1969), Ding-a-dong door Teach-In (1975) en Arcade van Duncan Laurence (2019). Door de winst van Duncan Laurence organiseerd Nederland in 2020 het Eurovisiesongfestival  in Rotterdam.

Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei zijn twee halve finales, waaruit telkens 10 landen zich kwalificeren voor de finale, die op zaterdag 16 mei gehouden wordt.

Rotterdam - activiteiten

Rotterdam is een havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. De haven van Rotterdam, lange tijd de grootste ter wereld, is de grootste en belangrijkste van Europa. Het havengebied strekt zich uit over een lengte van 40 kilometer. Op 1 januari 2019 had de gemeente Rotterdam 644.618 inwoners, welke samen goed zijn voor 174 nationaliteiten. Op 1 november 2019 telde Rotterdam 650.711 inwoners. De stadsregio Rotterdam telt ca. 1,2 miljoen inwoners.

De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte. De historische binnenstad werd in mei 1940 grotendeels verwoest door een Duits bombardement. Rotterdam staat bekend om zijn vernieuwende architectuur. Meer over alle activiteiten en evenementen in Rotterdam.

Rotterdam - overnachten en hotels

Blijven slapen in Rotterdam is altijd een goed idee als je meerdere dagen naar het Songfestival 2020 gaat. Zoek hotels in Rotterdam en omstreken of dicht bij de songfestival locatie het Ahoy Rotterdam.

Booking.com

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com