Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dubai, uitgesproken en ook wel geschreven als Doebai, is een van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De hoofdstad is het gelijknamige Dubai.

Geografie
Dubai ligt aan de Perzische Golf. Aan de landzijde grenst het emiraat aan Abu Dhabi in het zuiden en Sharjah in het noorden en oosten. Dubai heeft een oppervlakte van 4.114 km², gelijk aan 4,9% van het totale oppervlak van de Verenigde Arabische Emiraten en is iets kleiner dan de provincie Noord-Brabant. Vanwege de aanleg van eilanden in de Perzische Golf neemt het oppervlak van het emiraat nog jaarlijks toe. Het grootste deel van het land is zandwoestijn en in het westen, nabij Oman, ligt het Hadjargebergte. Dubai kent geen meren of rivieren. Bij de hoofdstad Dubai ligt een smalle baai van de Perzische Golf, Dubai Creek. Deze baai is uitgediept en geschikt voor scheepvaartverkeer.

Bevolking
Al vele eeuwen geleden woonden in dit gebied mensen. Opgravingen toonden aan dat dat al in de Bronstijd het geval was. Ook zijn de funderingen van oude forten uit de periode rond 600 gevonden. Begin 1800 trok een tak van een stam met circa 600 personen uit het zuiden dit gebied binnen en vestigde zich rond de kreek. Een andere tak van deze stam vestigde zich in Abu Dhabi en de leiders van deze stam zijn de voorouders van de huidige sjeiks. De bevolking was veelal in de handel, veeteelt, visserij en het parelduiken actief. De huizen waren primitief en gemaakt van hout en modder. Rond 1850 woonden er in het emiraat 8.000 mensen.

In 2010 is het inwoneraantal gegroeid naar 1,905 miljoen. De verdeling over man en vrouw is bijzonder scheef; in 2010 waren er 420.000 vrouwen en 1,5 miljoen mannen. In deze grote groep mannen zitten veel buitenlanders die permanent in het land mogen verblijven. Verder waren er nog ruim 1 miljoen tijdelijke werknemers in het emiraat aanwezig. Grote groepen zijn afkomstig uit India voor de bouw van woningen, kantoren en infrastructuur en de Filipijnen voor met name de horeca. Dienstmeisjes komen vaak uit Indonesië. Worden deze meegerekend dan komt de bevolking van het emiraat uit op 2,996 miljoen.

Economie
Dubai heeft een hoge economische groei laten zien, in de periode 1995 tot 2009 was deze gemiddeld 16% op jaarbasis. In tegenstelling tot omringende landen speelt de olie-industrie een bescheiden economische rol. De oliereserves en olie-gerelateerde inkomsten van Dubai zijn minder dan één-twintigste van die van het emiraat van Abu Dhabi. Belangrijke groeisectoren zijn de bouw, handel, toerisme en transport.

Transport
Vanwege het gebrek aan aardolie en aardgas maar dankzij de strategische ligging heeft het emiraat belangrijke investeringen gedaan in de transportsector. Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij en Dubai kent twee belangrijke internationale luchthavens. De oudste, Dubai International Airport werd geopend in 1960, en was in 2009 opgeklommen tot de vijfde luchthaven ter wereld gemeten naar internationale passagiers. In 2011 maakten bijna 51 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. Al Maktoum International Airport is medio 2010 voor vliegverkeer geopend. Deze luchthaven zal uiteindelijk vijf parallelle start- en landingsbanen tellen en 160 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken. Voor de scheepvaart is de haven van Jebel Ali van groot belang. De haven ligt op 35 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Dubai en is vooral een belangrijke containerhaven. Er zijn 22 ligplaatsen en de grootste containerschepen kunnen de haven in- en uitvaren.

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com