Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dubai (stad)  is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat.

Geografie
De stad ligt aan de noordzijde van het grondgebied van het emiraat. De stad wordt doorsneden door een kreek, the Creek genoemd, een smalle baai van de Perzische Golf. Het zoute water van de Golf vloeit tot zo'n 12 kilometer landinwaarts. Aan het einde van de kreek ligt het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, het grootste vogelreservaat van het land.

De kreek splitst de stad in twee delen; Deira in het noordoosten en Dubai in het zuidwesten. Beide zijn inmiddels wijken van de stad Dubai. Rond 1950 werd de Creek uitgebaggerd en vergroot en is nog steeds de haven voor stukgoed met houten schepen, die veelal varen op Iran. Daarnaast varen er toeristische schepen en watertaxi's (Abra's genaamd). Over het water liggen diverse bruggen en een tunnel voor het wegverkeer.

De stadsuitbreidingen hebben veelal thema's gekregen. Bekende voorbeelden zijn The Old Town, Marina, Internetcity, Festival City, Business Bay en de palmeilanden.

Geschiedenis
Dubai was in de oudheid reeds een belangrijke handelspost tussen de landen aan de Perzische Golf en het Indisch Subcontinent. De oudste sporen van bebouwing in de stad gaan terug tot 2.000 jaar v. Chr. Nearchos (ca. 360 - 300 v.Chr.) was een van de officieren in het leger van Alexander de Grote. In zijn beschrijving, de Indica, wordt de handel met de Grieken beschreven. In de 15e eeuw leefde de stad weer op dankzij de internationale handel met India. Portugezen hadden in de stad handelsposten, maar werden in 1622 uit de stad verdreven. Het Al Fahidi-fort stamt uit 1787 en was de residentie van de heersers van Dubai. Het was ook lange tijd een gevangenis en is sinds 1972 een museum. Het Dubai museum geeft een overzicht van de geschiedenis van het emiraat.

In 1966 werd aardolie gevonden en in 1969 start de productie en export van olie. De staatsinkomsten stijgen spectaculair. Vanaf circa 1990 werden de oliebaten aangewend voor de uitbreiding van de stad én een oriëntatie op de andere inkomstenbronnen voor de toekomst, namelijk het toerisme en het worden van een financieel wereldcentrum. Omstreeks 2025 zullen de olie-opbrengsten immers eindigen, doordat de voorraden dan op zullen zijn.

Eilanden
Tegenwoordig wordt nog maar 5% van het geld in Dubai verdiend aan olie. De toeristenindustrie is een van de sectoren waar veel in geïnvesteerd is en wordt. Zo zijn en worden er verschillende kunstmatige palmeilanden aangelegd voor de kust. Het eiland Palm Jumeirah is gereed, de kern is voltooid en het wordt nu aan de buitenste ring volgebouwd. Een ander palmeiland, Palm Jebel Ali, is al voltooid, maar nog niet bebouwd. In een halve cirkel om dat eiland heen zal ooit het Dubai Waterfront worden gebouwd, bestaand uit tien hoofdsectoren, waaronder Madinat Al Arab, dat het nieuwe Central Business District moet worden. Dit project zal een aanzienlijk stuk land opleveren, zeven keer groter dan Manhattan. Ook wordt de kustlijn van Dubai erdoor met 820 kilometer vergroot. Tenslotte is er het plan om een eiland bij het oude stadsdeel (Deira) genaamd Palm Deira aan te leggen.

Een ander project, The World, dat ook voor de kust van Dubai wordt aangelegd, is een project van kunstmatige eilanden in de vorm van een wereld. Vijftien km ten zuiden van de oude stadskern Dubai ligt Jumeira Beach, een stuk strand waar projectontwikkelaars grote hotelresorts en luxueuze huisvestingsmogelijkheden creëren. Aan dit stuk strand ligt onder andere het 321 meter hoge Burj Al Arab, het duurste hotel ooit gebouwd (hoewel de bouwkosten nooit officieel bekendgemaakt zijn), met suites die tot 50.000 dollar per nacht kosten. Het hotel claimt een zeven-sterren status te hebben en is daarmee samen met het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi de enige ter wereld.

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com