Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Fujairah is één van de zeven emiraten, waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan. De hoofdstad heet ook Fujairah. Fujairah heeft geen olie en moet zijn inkomsten dus van rijkere emiraten krijgen.

Fujairah werd pas in 1952 een onafhankelijke emiraat onder Sheikh Mohammed ibn Hamad ash-Sharqi. Hij overleed in 1974 en werd opgevolgd door zijn zoon Sheikh Hamad ibn Muhammad ash-Sharqi.

Fujairah is het enige emiraat dat niet grenst aan de Perzische Golf. Het is een bergachtig gebied, het bestaat grotendeels uit de ruige hellingen van het oostelijke Hadjargebergte en een kustvlakte aan de Golf van Oman. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn visserij, veeteelt en landbouw. Het emiraat krijgt meer regen dan de rest van de Verenigde Arabische Emiraten waardoor teelt van fruit en groente mogelijk is. Oliebronnen ontbreken, maar aan de kust bij de hoofdstad Fujairah ligt een grote haven voor het laden van aardolie dat vanuit de Abu Dhabi wordt aangevoerd. De lokale industrie bestaat vooral uit cement, mijnbouw en bouwactiviteiten.

In Fujairah, bij Bidiya op zo'n acht kilometer ten noorden van Khor Fakkan, staat ook de oudste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Het stenen bouwwerk werd in 1446 gebouwd . De Al Bidyah Mosque heeft vier koepels, maar de traditionele minaret ontbreekt. Het is een kleine moskee; de oppervlakte is ongeveer 50 vierkante meter.

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com