De Luchthaven Gerona-Costa Brava (Catalaans: Aeroport de Girona-Costa Brava, Spaans: Aeropuerto de Girona-Costa Brava) is een vliegveld in Catalonië, in het noordoosten van Spanje, 12,5 kilometer ten zuidwesten van de stad Gerona en 92 kilometer ten noorden van Barcelona.

Het vliegveld wordt beheerd door het Spaanse staatsbedrijf AENA, maar er zijn besprekingen gaande het over te dragen aan de Generalitat de Catalunya.

Vanaf het moment dat goedkope luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Transavia Gerona de thuisbasis maakten voor hun Zuid-Europese vluchten zijn de reizigersaantallen enorm gestegen van 275.000 in 1993 en 557.187 in 2002 naar een hoogtepunt van 5.510.970 passagiers in 2008. Sindsdien zijn de aantallen passagiers weer gedaald tot 3.007.997 (2011), ongeveer het niveau van 2004. De reizigersaantallen zullen waarschijnlijk de komende jaren nog verder dalen door de verwachte vermindering van vluchten door Ryanair.

Door de centrale ligging en directe auto-, bus- en treinverbindingen is het vliegveld een uitvalsbasis voor Barcelona, de Costa Brava en de Pyreneeën (inclusief Andorra). Bovendien ligt het vliegveld op slechts 40 minuten rijden van de Franse grens.

Vanuit Nederland (Eindhoven) vliegen Ryanair/Transavia rechtstreeks op deze luchthaven. 
Andere maatschappijen vliegen mogelijk vanuit Amsterdam - voor afstanden kijk dan naar deze kaart . . .


Terug naar de Gerona startpagina

Voor een idee van de afstanden binnen de regio van de provincie Gerona een kaart met de afstanden naar Roses, Blanes en Puigcerda - allemaal vanuit de Airport van Girona:Met andere maatschappijen die op Barcelona vliegen:


 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Terug naar Gerona - Costa Brava - Pyreneeën