Uiteraard kun je naar de provincie Gerona vliegen met bijvoorbeeld Ryanair - een auto huren en daarna verder reizen in de regio voor een fijne vakantie. Veel mensen vinden het de moeite om de hele reis met de eigen auto te doen vanuit de eigen woonplaats.

Dat is best een forse afstand. Vanaf Eindhoven tot Gerona gerekend moet je toch uitgan van ongeveer 1350km. Maar ach, als je de tijd neemt en onderweg 1 of 2 overnachtingen op campings of in hotels neemt en je blijft dan een week of drie - dan is het best wel te doen. (voor hotelopties zie kaart)

Naar Spanje kun je kiezen om over Luik te gaan. Voor reizigers uit het Noorden is de tocht over Parijs ook een optie. In het laatste geval kun je nog kiezen om over Lyon te reizen of via Clermont Ferrand.
Via de A31 is de afstand rond de 1340km, via de A75 rond de 1365 km en via de A20 circa 1390km. Op grote trajecten op deze route moet tol betaald worden.

Catalonië (Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Pyreneeën) is veruit het meest toeristische deel van het land: meer dan 25% van de buitenlandse toeristen in Spanje bezocht deze regio in 2005, gevolgd door de Balearen (9,4 miljoen buitenlandse toeristen), en de Canarische Eilanden (8,6 miljoen buitenlandse toeristen). Ongeveer twee derde van de buitenlandse toeristen komt uit slechts drie landen; 29% uit het Verenigd Koninkrijk, 18% uit Duitsland en 16% uit Frankrijk (vooral naar Catalonië). Nederlandse en Belgische toeristen maken respectievelijk slechts 4% en 3% van het totaal uit.

Kaart met route-opties en plaatsen waar je voor een overnachting hotels kunt zoeken.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Terug naar Gerona - Costa Brava - Pyreneeën