De Costa Brava is uiteraard bekend om de zonnige kust, de stranden en baaien die door de natuur zijn omringd. Het water is kristalhelder en de omgeving een al rust - ideaal om langs de pustpaden lange wandelingen te maken.

De Costa Brava (Catalaans voor Ruige, wilde kust) is een 200 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee in Catalonië, (provincie Girona) in het noordoosten van Spanje die begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes waar hij over gaat in de Costa del Maresme.

De term Costa Brava vindt men voor de eerste keer terug in de Catalaanse krant La Veu de Catalunya op 12 september 1908 in een artikel van de schrijver en dichter Ferran Agulló. Hij beschrijft daarmee het ruige, toen nog onherbergzame, karakter van de kust met zijn vele onregelmatige rotsen en baaien. Op 29 september 1963, heeft het stadsbestuur van Sant Feliu de Guíxols op de kaap van het Ermitatge de Sant Elm een gedenksteen opgericht, precies op de plaats waar Ferran Agulló de inspiratie voor de naam van de kust gevonden zou hebben, al wordt de authenticiteit van deze anekdote betwist.

Costa Brava verkennen . . . .

Badplaatsen
Lloret de Mar, een typisch beeld van het massatoerisme aan de Costa Brava
    Blanes
    Sant Antoni de Calonge
    Llançà
    Lloret de Mar
    Palamós
    Calonge
    Roses
    Platja d'Aro
    Sant Feliu de Guíxols
    Tossa de Mar
    l'Estartit
    L'Escala

Costa Brava verkennen . . . .

Mooie stranden aan de Costa Brava op kaart -  Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Naaktstranden aan de Costa Brava op kaart -  Google Maps