Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mykonos is een vrij klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee, gelegen tussen Tinos, Simyconos stad (chora)ros, Paros en Naxos, in de buurt van Delos.

Het eiland en gelijknamige gemeente heeft een oppervlakte van 86km², en telt zo’n 6200 inwoners. Mykonos is het een van de populairste reis bestemmingen voor toeristen geworden. Dat is verreweg de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland, dat reeds aan het eind van de jaren vijftig door het massatoerisme werd ontdekt en sindsdien een van de eerste toeristische trekpleisters in de Egeïsche Zee is geworden. De fraaie zandstranden, het bruisende (en luidruchtige) nachtleven en daaraan gekoppeld de reputatie het Griekse eiland met de hoogste tolerantie te zijn.

Algemeen
De belangrijkste stad en haven, aan de westkust, is Mykonos-stad, zoals vaak op de Griekse eilanden, gewoon Chora genoemd.
Mykonos, met zijn felle lichtcontrasten, bezit die plastische schoonheid die zo karakteristiek is voor alle Cycladen. Het eiland bestaat voornamelijk uit graniet, is heuvelachtig (maximaal 350 m hoog) en overwegend droog en kaal. Op kleine schaal wordt nog aan landbouw en visserij gedaan.

Cultuur
Mykonos heeft weinig sporen van de antieke beschavingen opgeleverd.
In de mythologie was het de plaats van de slag tussen Zeus en Giganten.
Nadat deze opstandige reuzen door Herakles waren verslagen, zouden zij hier onder de granietrotsen begraven liggen.
Op Mykonos heeft men sporen aangetroffen van alle grote beschavingsperioden, maar nergens in belangrijke hoeveelheden. De Byzantijnen lieten, in de talrijke kerken en kapellen (ongeveer 360, verspreid over het hele eiland), iconen achter.

Te zien en te doen
Het landschap, met zijn felle licht contrasten en zijn bijna surrealistische schoonheid, waarin de kleuren wit en blauw overheersen, is de voornaamste bezienswaardigheid van Mykonos. Er zijn opvallend veel kerken, kapellen en windmolens aanwezig op het eiland.
In de hoofdstad zijn enkele musea een bezoekje waard. myhonos-windmolen
De beroemdste kerk is de Panagía Paraportianí (d.i. Onze-Lieve-Vrouw-bij-de-Poort), op de plaats waar een toegangspoort tot de Venetiaanse citadel (het Kastro) zich bevond. Een deel dateert uit 1425, de rest is 16e en 17e-eeuws.
Interessant in de schilderachtige wijk Míkra Enetía (d.i. Klein-Venetië), waar de huizen tot aan de rand van de zee werden gebouwd.
Bezienswaardig is ook het 7,5 km landinwaarts gelegen dorpje Áno Méra, waarvan de fraaie toren van het 16e-eeuwse Tourlianí-klooster zeker in het oog springt. Buiten het dorp verheft zich de heuvel Paleókastro, waar zich vroeger een Venetiaans kasteel bevond, waarschijnlijk gebouwd boven op een antieke stad uit de Oudheid.
Maar de meeste toeristen bezoeken Mykonos voor zijn hippe stranden en het exuberante nachtleven.

Verbindingen
- Er is per vliegtuig een rechtstreeks charter verbinding met Mykonos.
Via Athene zijn er binnenlandse vluchten die Mykonos met het vaste land doorverbinden.
- Er zijn talloze bootverbindingen met het vasteland (Piraeus) en met de andere eilanden en is daardoor het ideale uitgangspunt voor boottochten naar het naburige Delos.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com