Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Culinaire evenementen in de zomer 2017 rond de berg Athos.  op het vasteland van Griekenland ligt het schiereiland Halkidi - ten oosten van Tessaloniki -  bestaande uit drie rotsige schiereilanden die de Egeïsche Zee insteken.  De helft van het meest oostelijkeschiereiland wordt ingenomen door de monnikenrepubliek Athos, waar alleen mannen op bezoek mogen komen.

Vanuit Ouranoupoli vertrekt idere morgen een schip voor een mini-cruise van ongeveer 3 uur. Vanuit Amouliani zul je dus eerst een oversteek moeten maken naar deze stad. Ouranoupoli (of Ouranoupolis) is een toeristisch stadje nabij de grens van Agion Oros (Mount Athos) in het oosten van het schiereiland Chalkidiki in Griekenland. De cruise vrtrekt in principe rond 10.30 uur, maar de Grieken nemen rustig de tijd tot iedereen er is.

Ouranoupoli (of Ouranoupolis) is een toeristisch stadje nabij de grens van Agion Oros (Mount Athos) in het oosten van het schiereiland Chalkidiki in Griekenland. Ouranoupoli ligt 88 kilometer ten oosten van de hoofdstad van Chalkidiki, Polygyros, en telt ongeveer 1000 vaste inwoners. Dit stadje wordt gedurende het hele door toeristen bezocht en dat komt natuurlijk door de locatie die heel veel Orthodoxe gelovigen aantrekt, maar ook omdat het gebied erg mooi is en veel mooie stranden heeft.

Eind mei en begin juni zijn er op Amouliani feestelijkheden ter ere van de visserij. Alle bewoners van het eiland nemen daaraan deel omdat devisserij een zeer belangrijk deel van het leven is. Bijna iedereen is bij de visserij betrokken. Alle inwoners zetten hun beste beentje voor en bereiden vis en gebak op traditionele manier.  Iedere bezoekers mag dan gratis meegenieten van de culinaire capaciteiten van - - vooral - de dames van het eiland.

Mount Athos TsantaliMount Athos heeft opvallende wijngaarden. De mystieke wijngaard op Metochi Chromitsa is daar een voorbeeld van. Deze wijngaard is lang vrij onbekend geweest in de beschutting van de kloostergemeenschap van de berg Athos, omgeven door zee en bergen en gezegend door een ongekende natuurlijke schoonheid .

Op zondagavond hebben de vrouwen van Amouliani op de kade van de haven hun kookkunsten getoond. Bijna iedereen in Amouliani is visser - dus het zal niemand verbazen dat de meeste gerechten een relatie hebben met de zee: garnalen, gamba's, inktvis, mosselen en anderfe schelpdieren en veel vis. Daarnaast heel specifieke pasta- en rijstrecepten met daarin zeevruchten. Het evenement was georganiseerd door de Mount  Athos Erea die het toerisme naar de Athos regio stimuleert - ook door de lokale gastronomie te onderstenen.

Culinaire evenementen in de zomer rond de berg Athos.  op het vasteland van Griekenland ligt het schiereiland Halkidi - ten oosten van Tessaloniki -  bestaande uit drie rotsige schiereilanden die de Egeïsche Zee insteken.  De helft van het meest oostelijkeschiereiland wordt ingenomen door de monnikenrepubliek Athos, waar alleen mannen op bezoek mogen komen.

Chalcidice of Chalkidiki (Grieks: Χαλκιδική, Chalkidikí) is een schiereiland en regionale eenheid in Noordoost-Griekenland ten zuidoosten van Thessaloniki. Tot Chalcidice behoren twee schiereilanden die verder de Egeïsche Zee in steken: het middelste Sithonia en het westelijke Kassandra. Het oostelijke Athos is geen onderdeel van de regionale eenheid Chalcidice, maar een semiautonoom gebied.

Met de EIRINIKOS Glass Bottom kun je de kusten van Halkidiki en de berg Athos verkennen. De EIRINIKOS Glass Bottom is echt een luxe schip waarmee je vorstelijke tochten kunt maken. Het schip is veel luxer dan de gebruikelijke rondvaartboten in deze regio. Daardoor is het schip bij uitstek geschikt voortochten op maat. Het schip is voorzien van alle gemakken als een voortreffelijk expresso-apparaat, een multimedia installatie voor presentaties en muziek, toiletten, zwemtrapjes voor liefhebbers van zwemmen, de glasbodem om naar de vissen te kijken, etc....

Ammouliani ligt op een kleine 2 uur rijden vanaf Thessaloniki. Het eiland Ammouliani kun je bereiken per boot vanuit de haven van Tripiti. Het havenplaatsje ligt op 119 kilometer ten zuidoosten van Thessaloniki en 57 kilometer van de hoofdstad Polygyros. Vanuit Tripiti vaart een veerboot naar het enige permanent bewoonde eiland bij Chalkidiki. Ammouliani is 12 km2 groot en het hoogste punt is nog geen 250 meter. De oversteek is slechts twee zeemijl, het pontje vaart dagelijks en je bent er in 20 minuten varen. De prijs voor de overtocht met de veerboot is twee euro per persoon en voor een auto betaal je 10 euro.