Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ouranoupoli (of Ouranoupolis) is een toeristisch stadje nabij de grens van Agion Oros (Mount Athos) in het oosten van het schiereiland Chalkidiki in Griekenland. Ouranoupoli ligt 88 kilometer ten oosten van de hoofdstad van Chalkidiki, Polygyros, en telt ongeveer 1000 vaste inwoners. Dit stadje wordt gedurende het hele door toeristen bezocht en dat komt natuurlijk door de locatie die heel veel Orthodoxe gelovigen aantrekt, maar ook omdat het gebied erg mooi is en veel mooie stranden heeft.

Het is een traditioneel stadje waarbij de oude bouwstijl van de huizen bewaard is gebleven en dat de naam van het oude Ouranoupoli heeft gekregen. Het oude Ouranoupoli bevond zich oorspronkelijk bij het plaatsje Tripiti en werd in het jaar 315 voor Christus gebouwd door Alexarchos, de broer van Kassandros. Vanaf Ouranoupoli heeft men een mooi uitzicht naar de eilandjes Amouliani en Drenia. Vanaf het haventje van het stadje varen dagelijks bootjes naar Dafni, de centrale haven van de berg Athos en naar andere haventjes van het Athos gebied. Bij het bureau van de pelgrims van Agion Oros kan men vergunningen verkrijgen om Agion Oros te bezoeken, let wel, alleen mannen mogen dit gebied bezoeken. Aan het strand van Ouranoupoli kunt u bootjes huren om de dicht bijzijnde eilandjes te bezoeken, daarnaast zijn er dagtrips (minicruises) rondom de kust van Athos en de eilandjes.

Culinaire evenementen in de zomer 2016 rond de berg Athos.  op het vasteland van Griekenland ligt het schiereiland Halkidi - ten oosten van Tessaloniki -  bestaande uit drie rotsige schiereilanden die de Egeïsche Zee insteken.  De helft van het meest oostelijkeschiereiland wordt ingenomen door de monnikenrepubliek Athos, waar alleen mannen op bezoek mogen komen.

De meer dan 2000 religieuzen leven verspreid over 32 grote en kleine kloosters en zij eten wat de bergen en de zee opbrengen: groente en vis voornamelijk. De keuken van de streek buiten de republiek wordt voor een groot deel ook door die producten bepaald; daarnaast zijn er ingrediënten als honing (gebruikt in zoet gebak), kaas, yoghurt en fruit. Ook de kruiden uit de bergen spelen een belangrijke rol in de keuken. En af en toe staat er een schaap of lam op het menu. Druiven groeien er natuurlijk ook, al sinds mensenheugenis, en behalve  moderne producenten als de inmiddels internationaal bekende Claudia Papayianni maken ook de monniken er nog altijd wijn van die druiven.Mount Athos erea Kouzina" wordt dit jaar georganiseerd van 15 mei tot 15 juni 2016.

Kijk voor meer info: mount-athos-area-kouzina

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage