Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mount Athos TsantaliMount Athos heeft opvallende wijngaarden. De mystieke wijngaard op Metochi Chromitsa is daar een voorbeeld van. Deze wijngaard is lang vrij onbekend geweest in de beschutting van de kloostergemeenschap van de berg Athos, omgeven door zee en bergen en gezegend door een ongekende natuurlijke schoonheid .

De wijnmakerij is er in perfecte harmonie met de omgeving met in de nabijheid een unieke kloosterarchitectuur en in de stenen kelders de wijnschatten. Kijken naar de wijngaarden  en de adembenemende zonsondergang vanaf de patio van Metochi Chromitsa is een ware belevenis.

Tegenwoordig zijn er op de berg Athos 20 kloosters, 12 monastieke dorpen en 700 kleine gemeenschappen van christelijk-orthodoxe monniken. Het verbouwen van druiven en het maken van wijn is altijd een van de belangrijkste bezigheden van de monniken geweest. Het oogsten is een rituele ceremonie. De 20e eeuw was een zware tijd voor de wijngaarden van de berg Athos door een tekort aan arbeidskrachten en de invasie van phylloxera (De druifluis (Daktulosphaira vitifoliae) is een bladluizensoort uit de familie Phylloxeridae. Deze luis is een zeer schadelijke soort die vooral gevreesd is in wijngaarden vanwege de voorkeur voor druivenplanten van de Vitis vinifera variëteit.) .

In 1969 moest Evangelos Tsantalis zijn toevlucht te zoeken bij het domein Chromitsa. Dankzij zijn inzicht en passie voor wijn trok de verwaarloosde wijngaard aandacht. Zijn plannen en samenwerking met de monikken leidde tot de heropleving van de mystieke wijngaarden op dit deel van Athos en de introductie van de berg Athoswijnen buiten het monastieke gebied.

Met bergen en dennenbossen aan de ene kant en de zee aan de andere kant zorgen de natuurlijke condities voor een uitstekend microklimaat-ideaal voor het rijpingsproces.

De natuurlijke condities:
Klimaat
Middellandse Zee. Milde winter met weinig sneeuw en temperaturen zelden onder de 2 ° C . Warme voorjaar en de zomer met veel zonuren ( > 2000 uur ) .
Hoogte:
tot 250 meter
Bodem:
Diepe zand-klei, arm aan organische stoffen, een hoge zuurgraad en een gemiddelde kalksteen concentratie.

Tsantalis produceert met diep respect voor de Griekse wijntraditie drie inheemse witte variëteiten (Athiri, Assyrtiko, Roditis) en twee rode (Xinomavro, Limnio) .

http://www.tsantali.com/mount-athos/

http://en.mountathosarea.org