Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het kader van de Culinaire evenementen in de zomer 2016 rond de berg Athos heeft kapitein en Stelios Martigakis voor ons een echte vissersman-soep gmaakt. Uiteraard met versgevangen vis en op zijn gascomfort van zijn grote vissersboot "Dialehth."

 De kunst van een goede vissoep is het combineren van de juiste vissoorten met lekkere knoflook, wat uien en stukjes aardappel. Het vaste gerecht voor de vissers op de volle zee.  Gewoon alles in de pan en enkele aardappels een beetje raspen - dat geeft structuur aan het vocht - anders wordt de soep te waterig. Binnen een half uurtje met een sterke brander is de soep gereed. Heerlijk - en gereed gemaakt tussen de visnetten, de vishaken, veel gereedschap en motorolie.

Culinaire evenementen in de zomer 2016 rond de berg Athos.  op het vasteland van Griekenland ligt het schiereiland Halkidi - ten oosten van Tessaloniki -  bestaande uit drie rotsige schiereilanden die de Egeïsche Zee insteken.  De helft van het meest oostelijkeschiereiland wordt ingenomen door de monnikenrepubliek Athos, waar alleen mannen op bezoek mogen komen.

De meer dan 2000 religieuzen leven verspreid over 32 grote en kleine kloosters en zij eten wat de bergen en de zee opbrengen: groente en vis voornamelijk. De keuken van de streek buiten de republiek wordt voor een groot deel ook door die producten bepaald; daarnaast zijn er ingrediënten als honing (gebruikt in zoet gebak), kaas, yoghurt en fruit. Ook de kruiden uit de bergen spelen een belangrijke rol in de keuken. En af en toe staat er een schaap of lam op het menu. Druiven groeien er natuurlijk ook, al sinds mensenheugenis, en behalve  moderne producenten als de inmiddels internationaal bekende Claudia Papayianni maken ook de monniken er nog altijd wijn van die druiven.Mount Athos erea Kouzina" wordt dit jaar georganiseerd van 15 mei tot 15 juni 2016.

Kijk voor meer info: mount-athos-area-kouzina

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage