Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mount Athos erea Kouzina is een jaarlijks terugkerend culiair evenement waarin de producten en recepten uit de regio rond de berg Athos centraal staan. Ieder jaar wordt een gerenommeerde "chef" uitgenodigd om het evenement te verrijken met nieuwe en innovatieve recepten.

Loïc Pasco komt uit Rennes op de grenzen van Bretagne.  Door de lokatie aan de kust van de visrijke Bretonse zee heeft Loïc Pasco een rijke ervaring van gerechten gebaseerd op de "fruits de mer". In Griekenland probeert hij de traditionele griekse gerechten met de producten van de zee en het land rond de berg Athos te verrijken met elementen uit Bretagne. De lokale koks moeten nog even wennen aan de nieuwe recepten, maar zelf vond ik het erg geslaagd.

Dit jaar was de beurt aan Loïc Pasco - chef du Restaurant d’Essai du Centre Culinaire Contemporain in Rennes: http://www.centreculinaire.com/

De berg Athos - Athos Kouzina
De meer dan 2000 religieuzen leven verspreid over 32 grote en kleine kloosters en zij eten wat de bergen en de zee opbrengen: groente en vis voornamelijk. De keuken van de streek buiten de republiek wordt voor een groot deel ook door die producten bepaald; daarnaast zijn er ingrediënten als honing (gebruikt in zoet gebak), kaas, yoghurt en fruit. Ook de kruiden uit de bergen spelen een belangrijke rol in de keuken. En af en toe staat er een schaap of lam op het menu. Druiven groeien er natuurlijk ook, al sinds mensenheugenis, en behalve  moderne producenten als de inmiddels internationaal bekende Claudia Papayianni maken ook de monniken er nog altijd wijn van die druiven.Mount Athos erea Kouzina" wordt elk jaar georganiseerd in de laatste twee weken van mei en in de eerste twee weken van juni.

Kijk voor meer info: mount-athos-area-kouzina

Voor accommodatie:

Booking.com: Sun Rise Hotel heeft 46 hotelkamers
Direct bij het hotel zelf boeken....Sunrise hotel

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage