Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Olympiada is een interessante plek. Het dorp ligt tussen de Aristotelische Mountain en de Strymonikos Bay en is is omgeven door een fraai landschap met mediterrane vegetate, kristalhelder zeewater, een eindeloze kustlijn, prachtige zandstranden met schilderachtige kreken.

 

Het hoort bij de gemeente Stageira-Akanthos, het ligt ongeveer 90 kilometer van Thessaloniki en het telt ongeveer 700 vaste inwoners.

Op een steenworp afstand van de stad ligt de hellenistische stad Stagira, de geboorteplaats van Aristoteles, de grootste Griekse filosoof/leraar van Alexander de Grote.  waar archeologische vondsten en de grote historische erfenis gedwee de ultieme natuurlijke schoonheid, Olympiada is vandaag een unieke toeristische keuze.

Naar Olympiada ga je met een bepaald doel want in het dorp zelf is niet veel te doen, maar de omgeving biedt heel veel.

Je kunt wandelen langs de prachtige (toegewezen) wandelpaden van de Aristotelische Berg en gaan fietsen op de betreffende fietstracks met de mountainbike. Ook kunnen de beroemde beroemde mosselen kwekerijen bezocht worden om te zien hoe de beroemde "Olympiada mosselen" worden verzameld en ontdek hoe de samenstelling van het zeewater ze zo groot, lekker en gezond maakt.  Zwemmen kan vanaf minstens 20 prachtige stranden in het gebied, je kunt mee gaan vissen, duiken, dagtochten organiseren naar Athos en picknicken in de buurt van de watervallen van de Aristotelische Mountain, het bijwonen van de "Aristotelia" evenementen en proeven van de meest heerlijke mediterrane delicatessen!

Het gebied rond Olympiada is een prachtig natuurgebied en wordt beschermd door Natura 2000. Olympiada heeft een mooi zandstrand en het zeewater is erg ondiep, ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen; 50 meter van het strand is het 30 tot 50 cm diep. Tegenover Olympiada ligt het eilandje "Kapros".

Oud Stageira: Op minder dan een kilometer van Olympiada bevindt zich Oud Stageira. In Oud Stageira is de beroemde Griekse filosoof Aristoteles geboren. Oud Stageira ligt op een klein schiereiland op de top van een heuvel. Dit mooie schiereiland noemen de Grieken Liotopi wat letterlijk zonplaats betekent. In Oud Stagira zijn de oude muren te zien en allerlei archeologische ruines. Het uitzicht vanaf hierboven is prachtig.

Hotel Germanys
Hotel Liotopi

http://en.mountathosarea.org/where-to-eat/mount-athos-area-kouzina/

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage