Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Karpathos heeft een landoppervlakte van 300 km2 met een kustlijn van 160 km en een bevolking vantraditionele dans van de bewoners van karpathos 5.340 inwoners.

Het eiland heeft een afwisselend landschap en traditionele dorpen met tradities die goed bewaard zijn gebleven. Karpathos is bekend uit de Griekse mythologie; de eerste bewoner zou van de oergoden ‘Ourano’ en ‘Gaia’ afstammen. Het eiland is bewoond sinds de neolithische tijd, had contacten met minoïsch Kreta en heeft een roemrijke geschiedenis met vele bezetters. In 1948 is het eiland van de laatste bezetters, de Italianen, bevrijd.
Dit tweede grote eiland van de Dodekanessos ligt ten zuidwesten van Rhodos en ten noordoosten van Kreta, en vormt samen met Kassos als het ware een brug tussen het Archipel en Kreta. De verschillende dorpjes liggen schilderachtig een beetje verborgen in de bergen, dit in tegenstelling tot Karpathos-stad (ofwel Pigidia), dat zich met haar vele nieuwbouw uitstrekt rondom de Vrontinibaai aan de oostkust. Aan deze baai ligt ook de haven. De havenplaats Diafani (in het noordoosten van het eiland) is rond 1850 gebouwd door de bewoners van Olympus. Ook in Olimpos is een haventje. De huizen, die tegen een bergwand zijn gebouwd, worden verbonden door trappen en steegjes. Karpathos is een ideale stek voor de rustige vakantieganger.

Cultuur
karpathos-strandBezienswaardigheden zijn de restanten van een vroeg-christelijke basiliek in Arkassa aan de westkant van het eiland. In het stadje Olimbos dragen de vrouwen nog klederdrachten.

Natuur
Het langgerekte Karpathos wordt beheerst door een bergkam met diepe kloven en steile hellingen die een hoogte bereiken van maar liefst 1215 m. Tegen de rotsachtige heuvels liggen wat terrasvormige land bouwakkers en sinaasappelboomgaarden in de nabijheid van kleine
dorpen. De natuur op het eiland is nog ongerept.

Te zien en te doen
Karpathos-stad (of Pigadia) is de haven van het eiland met 1.700 inwoners en vele traditionele huizen.
De moeite waard om hier te bezichtigen is:
-"Vounos", een oud Griekse acropolis en ruïnes van kasteelmuren uit de myceense tijd.
-Ag. Fotini, ruïnes van een vroeg christelijke basiliek en inscripties met Corinthische letters.
-"Posidona", een groot monumentaal heiligdom bij Mili. Waarschijnlijk gewijd aan Aphrodite.
-Ag. Kiriaki kerk, met prachtig uitzicht.

Evenementen die hier gehouden worden zijn:
-Het feest van Ag. Kiriaki op 7 juli.
-De geboorte van Maria op 7 september.

Ook heeft men hier mooie huwelijksrituelen met traditionele gerechten, processies en veel dans. De feestelijkheden duren twee dagen en na een week wordt het feest herhaald in kleinere kring.
karpathosArkasa is een oud Griekse naam en het dorp ligt op een imposante locatie.

Bezienswaardigheden zijn hier:
-Overblijfselen van een vroeg christelijke basiliek met mozaïek vloeren en byzantijnse zuilen.
-Een oud kasteel "Paleokastro", met een mooi uitzicht. Volgens archeologen is hier ook het heiligdom van Athena.

Op 17 juli viert men in dit dorp het feest van Ag. Sofia.

Amoori is een badplaats in een mooie omgeving met baaien, zandstranden en rotsachtige kusten op zo’n 6,5 km van Pigadia. Het is goed zwemmen bij de stranden van het dorp, maar ook bij de stranden van Lakki en Fokia.

Aperi is de ‘geboorteplaats’van vele geleerden en de zetel van de metropoliet Karpathos. Het is de oude hoofdstad van het eiland en gebouwd op een bergplateau op een hoogte van 320 m. Onzichtbaar vanaf de zee gaf deze stad bescherming aan haar inwoners tegen piraten aanvallen. De stad heeft 400 inwoners en ligt 8 km bij Pigadia vandaan.

De moeite waard om hier te bezichtigen is:
-"Koraki", de heuveltop met panorama uitzicht. Ook vindt men hier een oude acropolis.

Tijdens de Turkse en Venetiaanse tijd werd dit als kasteel gebruikt.
-Ruïnes van een oud Grieks heiligdom bij het "Achata" strand, hooggelegen aan een steile rots.
-Volada dorp, met traditionele huizen en de Theotokos kerk.
-Ruïnes van 3 kastelen in de Volada regio. Deze kastelen dateren van de vroege kopertijd (3000 voor Christus) tot aan de Osmaanse bezetting. In deze regio ligt ook de mooie Pinni vallei.Hotels in Griekenland


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com