Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Pittoreske terrassen, traditionele gerechten en nu ook het eerste 5-sterrenhotel van Zuidwest-Zweden: het charmante plein Lilla torg laat Malmö bruisen.

Het Renaissance Malmö Hotel – aangesloten bij de gerenommeerde keten van Marriot Hotels – geeft Zwedens toegangspoort tot het vaste land van Europa een nieuwe impuls. 

Reizigers die gesteld zijn op veel mogelijkheden hebben nu een extra reden om naar Malmö – hippe en traditionele smeltkroes van culturen – te komen. Voor de reis hoef je het niet te laten: vlakbij ligt de internationale luchthaven van Kopenhagen (CPH). Vanaf onder meer Schiphol en Brussel zijn er dagelijks meerdere vluchten naar het Deense vliegveld. Een pendeltrein brengt reizigers in 35 minuten via de vaste-oeververbinding over de Sont naar het hart van Malmö.

Balans
'Dit is een belangrijk moment voor Malmö', zegt directeur Mats Hulth van de belangenorganisatie van Zweedse hotel- en restaurantondernemers (Sveriges Hotell & Restaurang Företagere, SHR). 'Het brengt Zwedens derde stad meer in balans met de Deense hoofdstad Kopenhagen, aan de overzijde van de Öresund, waar meer vijfsterrenhotels zijn.'

Sinds 14 december 2009 is Zwedens SHR-sterrenclassificatie deel van de Hotelstars Union. Daarmee hebben Duitsland, Oostenrijk, Zwitsersland, Hongarije, Tsjechië, Nederland en Zweden nu een gemeenschappelijk waarderingssysteem voor hun hotels. Het Renaissance Malmö Hotel is Zwedens eerste hotel dat volgens de 270 criteria van de nieuwe Europese classificatie is getoetst. Naast dit Mariott hotel heeft Zweden nog zeven vijfsterrenhotels in andere steden. Overigens behoort de hotelstandaard van Zweden tot de hoogste van de wereld. Veel bezoekende gasten genieten dan ook van een van de ruim 640 andere SHR-geclassificeerde hotels die het Scandinavische land telt.

Hotel
Het Renaissance Malmö Hotel en het uitgaansplein Lilla Torg liggen ongeveer vijf minuten lopen van het centraal station van de stad. Het Renaissance heeft 128 nieuw ingerichte kamers in een voormalige markthal. Voor de room service kunnen gasten kiezen uit de gerechten van drie conceptrestaurants uit de directe omgeving van het historische pand.

Malmö is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Skåne, de Zweedse streek met golvend landschap die ideaal is voor liefhebbers van traditionele maaltijden, fietstochten, witte stranden en natuur. In Malmö staat bovendien Zwedens hoogste gebouw: de Turning Torso (190 m; 54 verdiepingen). Malmö heeft een trendy uitgaansleven en de vele buitenlandse invloeden geven de stad extra elan. 

Info:    Tourism in Skåne, www.skane.com
          Visit Sweden, www.visitsweden.com/sweden/Regions--Cities/Malmo/
          Renaissance Malmö Hotel, www.renaissancemalmo.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com