Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor kamperen moeten reizigers deze zomer in Zweden zijn. Van alle Europese bestemmingen is het Scandinavische land, samen met Polen, het voordeligst. Dit blijkt uit onderzoek van de ADAC, de Duitse 'ANWB'.

Reizigers betalen volgens de automobilistenorganisatie gemiddeld 22 euro voor een nacht op een officiële Zweedse campingplaats. Alleen Polen is met 19,50 euro per nacht een fractie voordeliger. 

De andere Europese bestemmingen zijn duurder; gemiddeld rekenen campings een dagprijs van 31,80 euro voor twee volwassenen met een 14-jarige tiener. Bijkomende kosten als elektriciteit en een warme douche zijn in het bedrag meegerekend.

Vooral een plek in de buurt van de zee of een meer is duur. Geldbewuste reizigers die over de weg of per spoor naar Scandinavië komen, kunnen daarom voor een overnachting het best wachten tot ze in Zweden zijn.

Kampeerders die in een tent verblijven en volop van Scandinavië willen genieten, kunnen in Zweden onder bepaalde voorwaarden ook in de vrije natuur overnachten. Uitgangspunt is dat kampeerders de plek helemaal schoon achterlaten en de natuur geen schade toebrengen. Simpel voorbeeld: wassen met zeep in een beek of het afbreken van takken voor een kampvuur zijn niet toegestaan. Hout sprokkelen mag wel. Een reiswijze die ervaren kampeerders natuurlijk al langer hanteren.

Meer informatie:
Zweedse campingbond SRC
Overzicht van campings in Zweden
Overzicht van hutten en huisjes in Zweden
VisitSweden: Campings-Zweden

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com