Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Pennsylvania (Nederlands verouderd: Pennsylvanië) is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor "The Keystone State", zoals de bijnaam luidt, is PA.

De hoofdstad is Harrisburg, de grootste stad is Philadelphia. Pennsylvania is een van de vier staten die zich een gemenebest noemen, wat juridisch overigens hetzelfde is als een staat. Kijk ook eens naar de kaart met Wikipedia informatie

Geschiedenis
De eerste Europeanen die zich in het gebied vestigden waren Zweden en Nederlanders die hier in 1638 de kolonie Nieuw-Zweden oprichtten. Op 4 maart 1681 schonk de Britse koning Karel II het aan William Penn, die er een kolonie voor Quakers stichtte. De naam van de staat betekent "land van de wouden van Penn" (silva is Latijn voor "woud"). De Quakers sloten verdragen met de oorspronkelijke bevolking, de Indianen. Al in 1685 werd er de slavernij afgeschaft. Later werd Pennsylvania een toevluchtsoord voor gevluchte slaven uit het Zuiden.

Pennsylvania was oorspronkelijk groter: ten tijde van de opstand tegen de Britse overheersing (zie Amerikaanse Revolutie) splitste het huidige Delaware zich af. Op 12 december 1787, vijf dagen na Delaware, werd Pennsylvania formeel, als tweede, een staat van de Verenigde Staten.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog koos de staat de kant van de Unie. De Slag bij Gettysburg in Pennsylvania was een beslissend moment in dat conflict.

Geografie
De staat Pennsylvania beslaat 119.283 km², waarvan 116.074 km² land. De staat ligt in de Eastern-tijdzone.

Pennsylvania grenst in het noorden aan de staat New York en aan het Eriemeer aan de overkant waarvan Canada ligt. In het westen grenst het aan de staat Ohio. In het zuidwesten grenst het aan West Virginia, in het zuiden aan Maryland en in het zuidoosten aan Delaware en New Jersey.

Het midden van de staat wordt gedomineerd door de Appalachen; het westen en oosten zijn vlakker. Het hoogste punt van de staat is de top van Mount Davis (979 m).

De belangrijkste rivieren zijn de Delaware, die de gehele oostgrens definieert, de Ohio, de Susquehanna, de Allegheny en de Monongahela.


kaart met Wikipedia informatie

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com