Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

wenen euro songfestivalDe 60e editie van het EuroVisie Songfestival gaat in 2015 naar Wenen. Onder het motto “Building Bridges” strijkt het muziekfestijn van 19-25 mei neer in de Oostenrijkse hoofdstad. Als kosmopolitische, tolerante stad met een rijke internationale cultuur-, muziek- en lifestyle scene is Wenen een ideale locatie voor dit evenement.

Wenen verheugt zich op de twee halve finales die plaatsvinden op 19 en 21 mei 2015 en de grote finale op 23 mei dat in de Stadthalle wordt gehouden. Natuurlijk is ook Conchita Wurst van de partij die vorig jaar met haar nummer “Rise Like A Phoenix” de harten van het publiek in Kopenhagen en de Oostenrijkers voor zich won.

Wenen heeft alles in huis om een groots evenement als het EuroVisie Songfestival tot een groot succes te maken. De stad heeft een groot internationaal karakter en een multiculturele samenstelling van de bevolking. Dat was in de tijd van de monarchie ook al zo. Vandaag de dag leven er zo’n 570.000 mensen van buitenlandse afkomst in Wenen uit bijna 200 landen. 49% van de bevolking van Wenen heeft een migrantenafkomst, dat wil zeggen dat zij zelf niet in Oostenrijk zijn geboren of tenminste één ouder niet. Wenen staat wereldwijd ook bekend als een mekka voor internationale cultuur-, muziek- en lifestyle. In de stad luisteren elke avond zo’n 10.000 liefhebbers live naar klassieke muziek en vullen jaarlijks meer dan 15.000 evenementen de concertagenda met optredens uit elk genre.

Het vliegveld Wien-Schwechat biedt directe vluchten naar 177 bestemmingen in 69 landen wereldwijd. Met de City Airport Train (CAT) kunnen reizigers het centrum in 16 minuten bereiken. In de herfst van 2014 wordt ook het nieuwe centraal station van Wenen geopend, een hypermodern verkeersknooppunt. Wenen heeft een uitstekend en betrouwbaar openbaar vervoer systeem met de U-bahn, S-bahn, bus en tram.

Bezoekers van de stad Wenen kunnen kiezen uit 60.459 hotelbedden bij 438 aanbieders waarvan 187 vier- en vijfsterren hotels. Binnen een straal van 5 kilometer van het stadhuis zijn er 48.500 bedden beschikbaar. De Weense horeca omvat zo’n 7.400 taveernes waarvan er zo’n 800 in de binnenstad zijn gelegen. Daarnaast heeft Wenen ook al vele jaren ervaring met het organiseren van grootschalige evenementen zoals het Life Ball, Wereld AIDS congres, radiologencongres en EURO2008. De stad wordt als 3egerangschikt in de statistieken van de International Congress and Convention Association (ICCA).


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com