Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

wenen gebouwenEen voormalig broodfabriek als kunstcentrum, een voetgangerstunnel als dinnerclub en een winkelpand als hotelkamer: in Wenen is men erg inventief en krijgen velen oude gebouwen een nieuwe invulling.

Van een Russisch badhuis tot een residentie: de Weense Sofiensäle heeft een roerige geschiedenis. In het pand in het 3e district was in de 18e eeuw een badhuis gevestigd, wat later het zwembad Sophienbad werd. Het bad werd in de winter afgedekt en omgetoverd tot dans- en concertzaal. Daaropvolgend werd het een operette theater, collegezaal en opnamestudio. Bij een brand in 2001 werd het pand ernstig beschadigd en daarna stond het tot 2013 leeg. De Sofiënsale fungeert nu als een multifunctioneel gebouw dat naast appartementen ook evenementenlocaties, een restaurant en een hotel huisvest.

Europa’s grootste broodfabriek stond ooit in Wenen. Het bakstenen ‘Ankerbrot Fabrik’ gebouw in het 10e district dateert uit 1891. Tegenwoordig wordt er geen brood meer gebakken maar kunst gemaakt en getoond. In de gerestaureerde historische kamers zijn tegenwoordig tal van instellingen gevestigd en is het pand sinds 2009 een domein voor ateliers, galleries en showrooms. Onder andere de prestigieuze gallerie Hilger Modern Contemporary (www.hilger.at) is er gevestigd met de Hilger BROTKunsthalle en Hilger NEXT met twee dependances. Ook OstLicht (www.ostlicht.at) en de Anzenberger Gallery (www.anzenbergergallery.com) zijn er gevestigd en zij richten zich op fotografie.

Urban hotelkamers in plaats van lege winkelpanden. Dat is het concept van Urbanauts Street Lofts. Het Weense architectentrio Kohlmayr Lutter Knapp verbouwde oude winkels op straatniveau in het 4e district om tot hotelkamers. Hoewel de kamers bijvoorbeeld geen faciliteiten om te ontbijten bieden, zijn deze in de directe omgeving van de kamers wel te vinden zoals een koffietentje, een hamam en een bar om de hoek.

In de jaren ’50 werden er vijf voetgangerstunnels in Wenen aangelegd vanwege het toenemende verkeer op de Ringstraβe. Inmiddels is de verkeerssituatie veranderd en durfen voetgangers weer over de Ring te lopen. Twee van deze tunnels zijn nu omgebouwd tot ondergrondse clubs. In 2003 werd er een discotheek geopend in de Babenbergerpassage. Club Passage, www.club-passage.at. In 2011 volgde de transformatie van de Albertinapassage bij het Weense Staatsoper. De dinnerclub Albertina Passage is een spannende combinatie van top restaurants, een klassieke Amerikaanse bar en een club met live muziek.

Het grootste aquarium van Oostenrijk is gevestigd in een voormalig afweergeschuttoren uit de Tweede Wereldoolog. In een tank van 300 liter zwemmen haaien en zeeschildpadden. Sinds de herfst van 2013 leven er ook hamerhaaien in de enorme tank op de 10e verdieping van de toren. Het ‘Haus des Meeres’ bevat met name dieren uit mediterrane en tropische zoet- en zoutwater gebieden.

Van de stallen van de keizer tot één van de grootste cultuurcentra ter wereld. Het in 2001 geopende MuseumQuartier in Wenen is niet alleen interessant vanuit architectonisch oogpunt met musea als het Leopold Museum (www.leopoldmuseum.org) of het ‘mumok’ (Museum moderner Kunst van de Ludwig Stichting)www.mumok.at , maar bevat ook een barok gebouw waarin tijdelijk de Museumhallen is gevestigd. Met een oppervlakte van 60.000 m2 combineert het MQ verschillende soorten kunst, restaurants, cafés en winkels. Dankzij het rijke culinaire aanbod en de wijd uiteenlopende kunstvoorzieningen is dit een van de meest gewilde locaties van de stad.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com