Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Denemarken krijgt nog vier nieuwe Nationale Parken. In deze gebieden moeten bijzonder karakteristieke stukken natuur en landschap van Denemarken worden beschermd. Tot nu toe bezit Denemarken één Nationaal Park – Thy, in het noordwesten van Jutland, tussen de Limfjord en de Noordzee.

 

Dit is in augustus j.l. officieel in gebruik genomen.
In Mols Bjerge, een gebied op het schiereiland Djursland (Oost-Jutland), is de inrichting tot Nationaal Park nr. 2 al enige tijd in volle gang. Het betreft een heuvellandschap met veel bos, moeras en weidegebied, waarin talrijke dier- en plantensoorten voorkomen die internationaal worden beschermd of op de rode lijst in Denemarken staan. De werkzaamheden zijn ook begonnen in het Nationale Park Skjern Å in het westen van Jutland. Hier loopt de gelijknamige rivier doorheen, waarin zalm voorkomt. Er broeden in dit gebied veel watervogels.

In het voorjaar van 2009 wordt de Deense Waddenzee ook Nationaal Park. Het omvat grofweg het Waddengebied tussen de Duits-Deense grens en de Deense havenstad Esbjerg, met inbegrip van de Deense Waddeneilanden Rømø, Mandø en Fanø.
Er verblijven hier altijd miljoenen trekvogels en vele honderden zeehonden. Vermoedelijk in het najaar van 2009 ontstaat het vijfde Nationale Park: Kongernes Sjælland (‘Seeland van de koningen’), met veel loofbossen en twee van de grootste meren van het land, Esrum Sø en Arresø. Dit gebied was vroeger vooral het favoriete jachtterrein van de Deense vorsten.

Meer informatie: Skov- of Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, DK-2100 Kopenhagen Ø, tel. +45 7254 2000, internet: www.skovognatur.dk

U kunt het aanbod van Belvilla ook hier selecteren:


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com