Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

denemarkenVakantieland Denemarken is van 14 tot en met 18 januari 2015 aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De Denemarken-stand wordt bemand door medewerkers van VisitDenmark, VisitDjursland en vakantiehuisaanbieder Vakantiepartner Denemarken.

Ook zullen er kampeerexperts aanwezig zijn, Nederlandste stellen met een voorliefde voor Denemarken als kampeerbestemming, die graag hun ervaringen delen. Bezoekers kunnen op de stand ook terecht voor inspiratie en informatie over Small Danish Hotels, fietstochten en veerdiensten in het Deense eilandenrijk. Bovendien zijn er winacties en lezingen van tv-presentator René Pluijm.

Klein vakantiegeluk met winacties
Denemarken, het land met de gelukkigste inwoners ter wereld, biedt beursbezoekers de mogelijkheid om hun geluk te beproeven door deel te nemen aan diverse winacties.
Er is een ansichtkaartenactie waarbij men onder andere een veerbootticket Puttgarden-Rødby v.v. van rederij Scandlines kan winnen of zeven overnachtingen op een camping naar keuze, dus één van de circa 450 erkende campings in Denemarken.
Ook kan men bij de hoofdentree naar Hal10 een flyer meenemen, waarmee men op de Denemarken-stand kans maakt op Deense prijsjes. Bovendien ontvangen elke beursdag de eerste tien abonnees die de Vakantiebeurs Nieuwsbrief van VisitDenmark uitgeprint meenemen naar de stand een luxe strandlaken.

Lezingen door tv-presentator René Pluijm
Op vrijdag 16 januari geeft culinair avonturier en tv-presentator René Pluijm op de Vakantiebeurs een lezing over Denemarken en de streek Djursland in het bijzonder. De lezing vindt vijf keer plaats, tussen 12 en 17 uur, op het Actief Plein en op het Samen Plein. Mensen die de lezing van René Pluijm op de Vakantiebeurs bijwonen, krijgen na afloop het receptenboekje 'De Smaak van Denemarken' mee naar huis.
René Pluijm bezocht Denemarken de afgelopen jaren meerdere keren voor zijn tv-programma 'Pluijm op pad'. Voor een nieuwe reeks van 'Pluijms Eetbare Wereld' bij RTL4, reisde hij afgelopen zomer naar de Deense streek Djursland. Pluijm ging onder andere vissen op de Randers Fjord en duiken naar superfood in het Kattegat.

Djursland: volop stranden, een Nationaal Park en een ‘neus’ voor plezier
Djursland ligt in het oosten van het Deense schiereiland Jutland, op zo'n 775 kilometer van Utrecht. Vanwege de vorm op de landkaart wordt deze streek ook wel de ‘neus’ van Denemarken genoemd.
In dit stukje Denemarken ligt alles binnen handbereik: natuurschoon, zoals de stranden en Nationaal Park Mols Bjerge met volop fiets- en wandelmogelijkheden, maar ook tal van dierentuinen en attracties, zoals Djurs Sommerland, het grootste 'zomerland'-pretpark van Scandinavië met achtbanen van wereldklasse en een nieuw themagebied met tien nieuwe attracties in seizoen 2015.
De streek Djursland telt tal van campings, vakantiehuizen en andere overnachtingsmogelijkheden en ligt op korte afstand van Aarhus, de tweede stad van Denemarken, die in 2017 Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn. Bij Aarhus ligt het onlangs vernieuwde museum Moesgaard (MoMu), dat in 2015 een blockbuster tentoonstelling over het Chinese terracottaleger zal brengen.

Vakantiepartner Denemarken: vakantiehuizen aan zee en appartementen aan de kust
Vakantiepartner Denemarken is onderdeel van Feriepartner Danmark, één van de grootste aanbieders van vakantiehuizen in Denemarken. Vakantiepartner Denemarken biedt ruim vijfduizend (particuliere) vakantiehuizen in het hele Deense eilandenrijk, zowel aan de kust als in het binnenland, van eenvoudig tot luxe. Bij Vakantiepartner Denemarken zijn tevens appartementen, kastelen en hondvriendelijke vakantiehuizen te huur.

Nieuw aan de Deense kust in 2015
VisitDenmark zal in samenwerking met de Deense Campingraad begin 2015 een Bike & Camp app lanceren. De gratis app zal in het Engels/Nederlands beschikbaar zijn voor iPhone en Android en maakt onderdeel uit van het Deense fietsproject 'Powered by Cycling: Panorama'. De app bevat 26 routes langs de Deense kust en is ideaal voor liefhebbers van fietstochten die verblijven op campings.
Het LEGOLAND Billund Resort breidt in 2015 opnieuw uit en wordt met drie nieuwe gemeenten een vakantieparadijs 'van kust tot kust'. Een van de nieuw aangesloten gemeenten, Middelfart, introduceert 'brugwandelen' over de Kleine Belt, op zo'n 60 meter hoogte.
Het Skagens Museum in het noordelijkste puntje van Jutland zal in mei heropenen na een grondige renovatie en uitbreiding. Veel schilderijen in het museum gaan over het strand- en vissersleven in het plaatsje Skagen rond 1900.
Het Deens Maritiem Museum in Helsingør is onlangs genomineerd voor de titel 'Europees Museum van het Jaar 2015'. De resultaten worden in mei bekendgemaakt.
Aan de westkust van Jutland zal naar verwachting eind 2015 het grootste tropische zwemparadijs van Denemarken openen. Het ontwerp volgt de nabijgelegen Ringkøbing Fjord en bij het complex aan de Noordzee komen ook een reeks nieuwe, moderne vakantiehuizen.

Beursinformatie
De Vakantiebeurs is van 14 tot en met 18 januari 2015 in de Jaarbeurs Utrecht, van 10 tot 18 uur (op vrijdag tot 20 uur). Standnummer vakantieland Denemarken: 10A022 (hal 10).

Meer informatie: www.visitdenmark.nl/vakantiebeurs


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com