Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

copenhagen biking christianshavnOpnieuw is Kopenhagen doorgedrongen tot de top tien op de lijst van 's werelds beste sportsteden, samengesteld door het internationale sportbureau Sportcal. Dit bureau stelt elk jaar een volgorde vast van leidende sportsteden en sportlanden. Kopenhagen neemt nu de zesde plaats in op deze eervolle lijst, één plek hoger dan die van vorig jaar.

De lijst van 'Global Sports Cities' wordt dit jaar aangevoerd door de Britse hoofdstad Londen. Moskou is tweede, Tokio derde. Ook Rio de Janeiro en Parijs komen nog vóór Kopenhagen. De Deense hoofdstad liet in de top tien erelijst wel Doha (Quatar), Kazan en Sotchi (beide Rusland) en de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland achter zich.

De fraaie klassering en het feit dat de stad jaar na jaar stijgt op de lijst is een groot geschenk voor de stad en de inzet van de samenwerkende partners, zegt de organisatie Wonderful Copenhagen, die zowel aan zakelijke als toeristische bezoekers diensten verleent. "Het is het resultaat van een langdurige strategie en een keiharde inzet op sportevenementen in een sterk concurrerend veld van steden in de hele wereld", zegt Lars Vallentin, chef van de afdeling sportevenementen bij Wonderful Copenhagen. In Kopenhagen vinden ook in 2015 weer tal van belangrijke sportevenementen plaats, zoals het WK boogschieten, dat nabij het parlementsgebouw Christiansborg wordt gehouden.

Meer informatie: Wonderful Copenhagen, Nørregade 7B, DK-1165 Kopenhagen K., T +45 3325 7400, en www.visitcopenhagen.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com