Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Big Ben is de bijnaam van de grote slagklok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt. Vaak worden ook het uurwerk en zelfs de hele toren Big Ben genoemd.

booking hotels booking hotels booking hotels booking hotels

De klok is een van de zwaarste ter wereld. Rondom de klok staat het opschrift This bell was cast by George Mears of Whitechapel for the clock of the Houses of Parliament under the direction of Edmund Becket Den­ison QC in the 21st year of the reign of Queen Victoria in the year of our Lord MDCCCLVIII.

[Hotels in de buurt van de Big Ben]  [Lokatie op de kaart van Londen]  [Andere Wijken in Londen met hotels]


Big Ben is genoemd naar de politicus Benjamin Hall (1802-1867) die vanwege zijn rijzige gestalte Big Ben werd genoemd. Sir Benjamin gaf de aanzet tot de bouw van de toren, die ongeveer 96 m hoog is. De grote klok werd geïnstalleerd in 1858. Hij slaat alleen de volle uren. De kwartieren worden geluid door een wekkering van vier kleinere klokken die eromheen hangen. Zowel de toren als het geluid van de klokken (Westminsterslag) hebben wereldwijde bekendheid verworven.

De klokkentoren, die officieel St. Stephen’s Tower heet[1] maar meestal gewoon Clock Tower genoemd wordt, staat enigszins scheef door de vele werkzaamheden onder de grond in Londen. Dit neemt met 0,9 mm per jaar toe.[2] In 2012 werd besloten dat de toren in de nabije toekomst de naam Elizabeth Tower zal krijgen, naar aanleiding van het diamanten regeringsjubileum van Elizabeth II.

Lokatie op de kaart van Londen

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.Hotels in de buurt van de Big Ben

Andere Wijken in Londen met hotels - Toon hotels in de buurt van: