Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Piccadilly Circus werd aangelegd in 1819 om een verbinding te vormen tussen Piccadilly en de nieuwe door John Nash ontworpen Regent Street. Een circus was de benaming voor een cirkelvormig plein. Dit plein verloor die vorm door de aanleg van Shaftesbury Avenue in 1886.

booking hotels booking hotels booking hotels booking hotels

De naam Piccadilly slaat op een kleermaker genaamd Robert Baker die in de 17e eeuw erg rijk werd met het maken van kleren met speciale boorden, genaamd Piccadills.
Kenmerken

Het plein is onder meer bekend omdat er een fontein staat van de Griekse god Anteros, de tweelingbroer van Eros, god van de liefde, maar toch is het standbeeld beter bekend onder de naam Eros. Het beeld is opgedragen aan Lord Shaftesbury die vocht tegen kinderarbeid. De fontein heet officieel Shaftesbury Memorial. Het beeld is in 1893 gebouwd en werd in het midden van het plein gezet. In de Tweede Wereldoorlog is het daar weggehaald omdat het te gevaarlijk was en het beeld is later geplaatst in het zuidwesten van het plein.

Verder is Piccadilly Circus bekend vanwege de grote lichtreclames, die in de 20e eeuw op de gebouwen rondom het plein werden aangebracht. Deze reclames bevinden zich nu alleen nog op het gebouw aan de noordwestkant van het plein.


 

Hotels in Londen: