Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Greenwich Park is één van de acht Koninklijke Parken van Londen. Het bestaat uit een gebied van ongeveer 74 hectares en was voor de ontsluiting door Hendrik VI in 1433 een hertenkamp.

booking hotels booking hotels booking hotels booking hotels


Net noordelijk van het park liggen het National Maritime Museum en Queen's House. Middenin het park ligt de sterrenwacht Royal Observatory, dwars onder de nulmeridiaan. Aan de westrand ligt Ranger's House, uitkijkend op de weiden van Blackheath.

Het park ligt op een heuvelrand. Het noordelijke deel richting de Theems ligt laag, naar het zuiden toe stijgt het landschap om uiteindelijk deel uit te maken van het plateau van Blackheath. De sterrenwacht ligt op de top van de heuvel; op een ernaast gelegen pleintje staat het standbeeld van generaal James Wolfe van waar het Greenwich Hospital en de Royal Navy College zichtbaar zijn, en over de Theems is Canary Wharf, naar het noordwesten de City of London en in het noorden de Millennium Dome zichtbaar. Naast de sterrenwacht ligt een afgeschermd deel van het park dat als picknickplek en als podium voor toneel gebruikt wordt.

In het lage gedeelte van het park bevinden zich een populaire speeltuin, een kruidentuin en een meertje waarop gevaren kan worden; dit alles nabij het station Maze Hill. Op het hogere deel liggen een bloementuin waaronder een groot rozenperk, een cricketveld, tennisbanen, een muziektent, Romeinse resten, een oude eik (Queen's Oak, verwijzend naar Elizabeth I) en een met een hek omsloten deel waarin sommige herten rondlopen.

Het park is doorgaans niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer; enkel tijdens spitsuren gedurende de week wordt de weg tussen Greenwich en Blackheath tijdelijk opengesteld.