Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De zomer staat voor de deur en dit betekent voor de Spaanse regio Navarra een periode van gezellige dorpsfeesten, het eten van goede pinchos en het drinken van uitstekend lokaal geproduceerde wijnen.

Navarra is een koninkrijk vol tradities, sommige al eeuwenoud, die elk jaar weer tot leven komen.

Tradities en feesten in Navarra
Spanjaarden houden van feestvieren. In de Noord-Spaanse provincie Navarra viert de bevolking graag en vaak feest waarbij eeuwenoude tradities hoog in het vaandel staan. Zo wordt er in Pamplona al sinds 1591 het jaarlijks terugkerend San Fermin Festival georganiseerd. Het bekendste onderdeel is het stierenrennen. Elke dag om acht uur 's ochtends worden zes vechtstieren door de nauwe straten van Pamplona gejaagd. Traditiegetrouw willen veel jongemannen (tegenwoordig uit allerlei windstreken en vaak met een glaasje teveel op) voor de stieren uitrennen om zo hun stoerheid bewijzen. Het hele spektakel duurt vaak niet langer dan drie minuten maar trekt ieder jaar de belangstelling van de wereldpers. Voor de meeste bezoekers is het San Fermin Festival een culinair festijn en een mooie gelegenheid om een week lang met vrienden en familie de lokaal geproduceerde wijnen en heerlijke Spaanse tapas uit het noorden, de 'pinchos', uit te proberen. Pamplona zal dit jaar van 6 t/m 14 juli wederom in het teken staan van HET traditionele feest van het jaar.

Terug naar de middeleeuwen in Olite
Gedurende het zomerseizoen worden de dorpsfeesten van het Middeleeuwse wijndorp Olite gehouden. Olite blijft haar tradities trouw en heeft ook dit jaar een uitgebreide evenementen kalender. Zo is het dorp eind juli 2 weken lang het decor voor een Middeleeuws theaterfestival. Olite vormt ook een mooie uitvalsbasis voor "La ruta del vino", een wandelpad langs de verschillende gerenommeerde wijnbodegas aan de rand van het dorp. Een uitgelezen kans voor elke wijnliefhebber om de beste wijnen van Navarra te proeven. Bij de karakteristieke bodegas kunnen bezoekers een kijkje nemen bij verschillende wijnoogstactiviteiten, kennis maken met de vinologie en de kunst van het proeven onder de knie krijgen. Er wordt volop gegeten en geproost op het begin van de nieuwe zomer.

The Great Outdoor in Navarra
De regio Navarra heeft compleet verschillende landschappen; bergachtig in de Pyreneeën in het noorden, vlak en groen in het centrale gedeelte tot de woestijn van Bardenas Reales in het zuiden. De talrijke hiking trails zorgen ervoor dat er gedurende het gehele jaar gewandeld kan worden door niet alleen de fanatieke, maar ook de recreatieve wandelaar. Vijfvoudig kampioen van de Tour de France, Miguel Induráin, trainde vele jaren op de afgelegen bergweggetjes van Navarra. Maar ook paragliding, bergbeklimmen en diverse watersporten als raften of vissen kunnen in deze regio prima beoefend worden. Dit maakt Navarra tot een ideale bestemming voor een actieve zomervakantie

Over Navarra
Op nog geen 1400 kilometer van Amsterdam, ligt de Spaanse regio Navarra. Dit voormalige koninkrijk is nu een autonome gemeenschap, waarbij de overblijfselen uit de rijke Middeleeuwse geschiedenis overal te zien zijn. De regio grenst in het noorden aan Frankrijk, in het zuiden aan de provincies La Rioja en Zaragoza, in het oosten aan de Aragonese provincies Huesca en Zaragoza en in het westen aan de Baskische provincies Guipuzcoa en Alava. Navarra beslaat een grondgebied van ruim 10.000 km2 en bestaat uit vier zones: De Pyreneeën, de Cuenca de Pamplona, de Middenzone en de Ribera. De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt. Vanuit Nederland is Navarra goed bereikbaar met de auto of met low cost carriers als transavia.com (via Biarritz), Iberia (via Madrid naar Pamplona) of Vueling (Bilbao).

Meer informatie Navarra: www.turismo.navarra.es

kaart van Navarra - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com