Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het prachtige strand van Armação de Pêra in de Algarve heeft de Best Beaches Award 2016 gewonnen. Op basis van reviews van reizigers maakt European Best Destinations elk jaar een lijst van mooiste stranden van Europa bekend en ook dit jaar is er weer een Zuid-Portugees strand in de prijzen gevallen. Het strand van Armação de Pêra is vooral geliefd om het fijne zand, de uitgestrektheid en de heldere zee.

 

Armação de Pêra, behorend tot de gemeente Silves, is al jaren een favoriete plek onder toeristen. Het is vooral het adembenemende gouden strand, in combinatie met de lichtblauwe zee en de kalkstenen kliffen, dat de zonaanbidders trekt. Het kleine vissersdorp is uitgegroeid tot een moderne badplaats met vele accommodaties, leuke restaurants en andere faciliteiten, maar de authentieke en gezellige sfeer is behouden gebleven. In het oude centrum vind je nog de lage, oude huisjes en ook de vissers varen nog elke dag uit met hun kleurrijke bootjes. Armação de Pêra ligt 50 km ten westen van Faro, tussen Albufeira en Portimão.


Gekozen door ruim 10.000 reizigers
Ruim 10.000 reizigers uit 136 landen wereldwijd brachten op www.europeanbestdestinations.com hun stem uit op hun favoriete Europese strand. Hieruit kwamen 15 toppers naar voren, waaronder het schitterende strand van Armação de Pêra. European Best Destinations (EBD) promoot samen met honderden toeristenbureaus het Europees toerisme en cultuur. Elk jaar organiseert EBD de verkiezing ‘European Best Destination’ en thematische verkiezingen als ‘Best Beaches’. Gemiddeld kunnen de winnende stranden rekenen op een flinke groei in het aantal toeristen, tot wel 22 procent.

Stranden van Algarve ook geliefd op Tripadvisor

Ook bij de gebruikers van de toonaangevende reiswebsite Tripadvisor zijn de eindeloze stranden van de Algarve geliefd, waardoor deze regelmatig in de prijzen vallen. Zo staat de Algarve maar liefst 4 keer genoteerd in de Tripadvisor Travelers Choice Top-25 Best Beaches 2016. Praia da Marinha (Carvoeiro) staat hierin zelfs op de 3e plaats. De andere parels zijn Praia de Dona Ana (Lagos), Praia da Falésia (Olhos de Água) en Praia da Galé (Albufeira).

Ga voor de complete lijst naar Tripadvisor.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie