Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Algarve

algarve dolfijnHonderden vogelliefhebbers uit heel Europa trekken eind september weer naar de Algarve, want dan vindt de 7e editie van het Birdwatching Festival plaats. Zes dagen lang kan er naar de lucht worden getuurd, in de wetenschap dat hier de mooiste trekvogels voorbij komen. Het festival vindt plaats van 30 september t/m 5 oktober in Sagres (Vila do Bispo), in het uiterste zuidwesten van Portugal.

Strand van Armação de Pêra in Algarve uitgeroepen tot European Best Beach 2016.

Het prachtige strand van Armação de Pêra in de Algarve heeft de Best Beaches Award 2016 gewonnen. Op basis van reviews van reizigers maakt European Best Destinations elk jaar een lijst van mooiste stranden van Europa bekend en ook dit jaar is er weer een Zuid-Portugees strand in de prijzen gevallen. Het strand van Armação de Pêra is vooral geliefd om het fijne zand, de uitgestrektheid en de heldere zee.

Wat zijn de afstanden in de Algarve - uitrekenen met Google Maps

De voormalige provincie Algarve valt samen met het huidige district Faro. Dit bestrijkt de gehele breedte van de zuidkust en de hoofdstad ervan is de stad Faro. Het district is onderverdeeld in 16 gemeentes: Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo, Vila Real de Santo António

Algarve - impressie van de afstand Amsterdam

Met de auto naar de Algarve is een hele reis - circa 2450 km.  Bij reizen denk ik altiujd aan kosten, tijd en moeite die ik moet doen. Vliegen is fijn, maar met de auto heeft ook zo z'n charme. Maar er gewoon een reisvakantie van en bezoek onderweg allerlei bezienswaardigheden. Voor de auto: Behalve tol, moet je natuurlijk ook brandstofkosten betalen. Om een aardige indicatie te krijgen van de prijs van een rit naar je vakantiebestemming, kun je te raden gaan bij de website van Michelin.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie