Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Faro is een stad en gemeente in het Portugese district Faro. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 202 km2 en telde 58.051 inwoners in 2001. Faro is een Portugese stad met een lange historie.

Ruim 2000 jaar geleden legden de Romeinen er al een grote haven aan. In 1540 kreeg Faro stadsrechten en in 1756 werd de stad hoofdstad van Portugals zuidelijkste provincie. Tegenwoordig is de stad het bestuurlijk centrum van het district Faro, zetel van een bisschop en centrum van een belangrijke toeristische streek, de Algarve.

In 1755 verwoeste de laatste van drie aardbevingen (de eerste was al in 1722) de stad volledig, het epicentrum lag vlakbij. In 1756 werd Faro hoofdstad van Portugals zuidelijkste provincie; de Algarve. In de jaren daarna maakte een bisschop, die ook regeringspresident van de Algarve werd, Dom Francisco Gomes, zich sterk voor de verdere ontwikkeling van de stad. Zijn standbeeld staat op het hoofdplein van Faro, bij de binnenhaven. De 19e eeuw was wederom een tijd van expansie, waarin de volgende publieke gebouwen verrezen: Alameda Vasco da Gama, het slachthuis, Jardim Manuel Bivar, de muziekkoepel Coreto, het Lethestheater en andere theaters en cafés.

In de laatste jaren van deze eeuw werd ook de binnenas geconstrueerd. Het was dus een tijd van grote veranderingen voor de stad, net zoals de jaren 30 van de 20e eeuw, waarin de buitenas werd gebouwd die de wijken Alto Rodes, São Luís en Bom Joao met elkaar verbindt. Na de revolutie in 1974 was het voor de Gouverneur van de Algarve moeilijk om van de traditierijke, maar economisch zwakke en regionale handelsstad een moderne stad te maken volgens internationale normen. Een grote sprong vooruit in deze ontwikkeling betekende de opening van de luchthaven en later de ombouw tot internationale luchthaven in 1965. Maar het duurde nog tien jaar voordat de toeristenstroom op gang kwam en met de toeristen kwam het geld. Tegenwoordig leven er zoveel buitenlanders in de Algarve, of hebben er een tweede huis, dat dit feit, en niet meer de toeristenstroom, een tweede belangrijke inkomstenbron is geworden voor de stad als bestuurscentrum.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie