Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Ventoux met koplampen. Deelnemers hebben – naast een ad hoc-training – een goede verlichting nodig om de eindstreep van de eerste editie van ‘Ventoux Night Session’ te halen. Het evenement vindt op 8 juni 2013 plaats. Wat is de bedoeling?

De Ventoux ‘s nachts beklimmen via de steilste route, namelijk die vanuit Bedoin! Een unieke ervaring, waarbij deelnemers op de top de zonsopgang beleven en na de afdaling ontbijten. In 2011 waren er 250 deelnemers.
www.ventouxnightsession.com  www.amistadous-cyclo-ventoux.fr
Tel. +33(0)4 88 50 27 58

*  Rare jongens, die Belgen!
Maar dol op de Vaucluse én op fietsen! Het bewijs: het evenement Ventourist (22 juni 2013), een wedstrijd waarbij 2000 Belgische wielrenners proberen de Ventoux in 24 uur zo vaak mogelijk te beklimmen. Dit zijn échte fans!
Organisator:
Toeristenbureau van Sault     
Tel. +33(0)4 90 64 01 21-www.sporta.be - www.saultenprovence.com


*  De Transvauclusienne – september 2013
De ‘Transvauclusienne’ wordt georganiseerd door de FFCT 84 en staat voor twee intense dagen van fietsen en gezelligheid! Met 150 km per dag op het programma wordt de hele Vaucluse doorkruist. Vertrek vanuit Bollène, daarna langs Vaison la Romaine om vervolgens aan de beklimming van de Ventoux te beginnen. Dit kan op drie manieren: via de Gorges de la Nesque, via de Vallée du Toulourenc of via Malaucène! De route zet zich voort langs het Château de Javon, waarna de nacht wordt doorgebracht in Murs. De volgende dag wordt Roussilon, Gordes, Fontaine de Vaucluse, Sarrians, Châteauneuf du Pape gepasseerd en op de terugweg naar Bollène gaat de rit langs Caderousse!

Infos et réservations : CODEP 84 – FFCT –
Organisateur : Daniel Rolland -. . –T. +33 (0)6 24 50 51 96

*  De 71e editie van Paris Nice 2013 doet Châteauneuf-du-Pape aan – 8 maart 2013
Om 11 uur zal het professionele wielerpeloton vanaf het centrum van Châteauneuf-du-Pape in de richting van Courthézon vertrekken. Aan het eind wordt de montagne de Lure (het Luregebergte) beklommen en hier bevindt zich ook de finish van de 5de etappe van de beroemde ‘Course au soleil’ (tocht naar de zon). Er doen meer dan 15 verschillende nationaliteiten mee. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation. Het is een soort 'proloog' van de 100ste Tour de France waarbij op 14 juli 2013 de Mont Ventoux beklommen zal worden.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com