Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Vaucluse heeft een bijzondere band met de fiets dankzij de Mont Ventoux, die in het hart van dit departement ligt.

De berg vormt het toneel van de grootste internationale wielerevenementen (Tour de France, Dauphiné Libéré…) en is de reden dat er sinds lange tijd fietsliefhebbers naar het gebied trekken.

De heuvels en vlaktes, landweggetjes en speciaal aangelegde fietspaden, bijzondere trekpleisters (Dentelles de Montmirail, de lavendelvelden in de vallei van Sault, de hooggelegen dorpen van de Luberon, de rivier van de Pays des Sorgues, de wijngaarden van de Côtes-du-Rhône…), het reliëf en de culturele rijkdommen: dankzij dit alles is het gebied perfect geschikt voor fietstochten, die nog prettiger worden door het Mediterrane klimaat.

De Vaucluse is zich bewust van deze voordelen. Daarom is het grondgebied ingericht om te voldoen aan de behoeften van fietstoeristen en zijn er speciale voorzieningen voor hen getroffen.

Het departement is van nu af aan voorzien van een netwerk van gemarkeerde routes, die ver van de drukke verkeerswegen af liggen. Het is verdeeld in vijf gebiedsdelen (Haut Vaucluse-Provence des Papes, het gebied rondom Avignon en de wijngaarden van Châteauneuf du Pape, de voet van de Mont Ventoux, de Luberon, de regio Pays des Sorgues en Monts de Vaucluse).
Elk van deze gebiedsdelen beschikt over een structuur van zorgvuldig uitgestippelde routes en professionele dienstverleners met kwaliteitslabel (verhuurders, aanbieders van accommodaties, restauranthouders enz.). Met een dubbel voordeel:  fietstoeristen kunnen hun vakantie zelf organiseren óf profiteren van all-inclusive aanbiedingen. Alle mogelijkheden zijn te vinden op de speciale website www.provence-a-velo.fr

Fietsen in de Vaucluse betekent momenteel:

-    Meer dan 1500 km aan gemarkeerde fietsroutes voor alle niveaus (of nog niet volledig gemarkeerde),
-    285 dienstverleners die zijn aangesloten bij het handvest ‘Accueil vélo’ en diensten speciaal voor fietstoeristen aanbieden. Zij zijn ook aangesloten bij lokale georganiseerde netwerken van de Luberon, de regio Pays des Sorgues, de Mont Ventoux en de Haut Vaucluse (zie contactgegevens pag. 23)
-    Een website met informatie en reserveringsmogelijkheden, www.provence-a-velo.fr in Frans en Engels.

Verder ondersteunt het departement veel plaatselijke initiatieven voor fietsers: een fietsmuseum, fietstaxi’s, elektrische fietsen, begeleide fietstochten en een aantal fietsevenementen, verspreid over het jaar.Tenslotte is het departement sterk betrokken bij de realisatie van de fietsroute ‘Via Rhôna’. 50 km van deze route loopt door de Vaucluse, tussen Lapalud en Avignon.Fietsen is milieuvriendelijk, goed voor de gezondheid en wordt daarom steeds populairder. In de Vaucluse staat de fiets altijd in de schijnwerpers!


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com