Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wat is een ‘voie verte’?  Dat is een speciaal ingerichte weg die voorbehouden is aan niet-gemotoriseerd verkeer. De weg is bedoeld voor voetgangers, fietsers, skaters en voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het hellingspercentage van de wegen blijft over het algemeen onder de 2%, het wegdek is glad en 3 meter breed.

In het hart van de Luberon: fietspad - Voie verte du Calavon - 28 km geschikt voor gezinnen
Ondersteund door het departement de Vaucluse in samenwerking met het Regionaal Natuurpark van de Luberon: de fietsroute – ‘voie verte’ in Calavon is volledig ingericht en beveiligd tussen les Beaumettes en Saint Martin de Castillon.

Het circuit, dat een voormalige spoorlijn volgt, leidt u ter hoogte van Bonnieux over de brug Pont Julien. Het is een oude Romeinse boog van de Via Domitiai die nog in perfecte staat is.

De landschappen in het dal worden steeds mooier: wijn- en kersenboomgaarden en aan beide kanten bergen. Ten noorden de bergen waarin de okergroeven verscholen liggen, ten zuiden het bergmassief van de Luberon.

Een folder met informatie over de toegang en de diensten van deze 'voie verte' is verkrijgbaar bij de toeristenbureaus van de Luberon en op: www.veloloisirluberon.com

Bijna klaar: meer dan 70 km tussen Cavaillon en Forcalquier!
De meer dan 70 km lange fietsroute – ‘voie verte’ Calavon zal Cavaillon verbinden met Forcalquier, in de Alpes-de-Haute-Provence.

De ‘Voie verte’ van Caderousse: 3 km over de Via Rhôna langs de Rhône ten noorden van Châteauneuf de Pape
De Vaucluse werkt ook aan de route ‘Via Rhôna, van de Léman tot de Middellandse Zee’. Van dit ambitieuze project zijn in het departement al 3 km ‘Voie verte’ gerealiseerd, in Caderousse. Dit is een dorp vlakbij Châteauneuf-du-Pape. Het traject loopt over een voormalige dijk langs de Rhône. In de toekomst zal deze fietsroute de stad Avignon (zuidelijkste punt) en Bollène (noordelijkste punt) met elkaar verbinden; de rivier speelt daarbij een belangrijke rol.

Andere projecten:

De Via Venaissia: 30 km tussen Orange en Carpentras
Een derde project is nog in de startfase. ‘La Via Venaissia’ heeft een lengte van 30 km, loopt door de Comtat Venaissin en verbindt Orange met Pernes-les-Fontaines, via Carpentras. De eerste werkzaamheden beginnen in 2010. Met behulp van deze route kan de Via Rhôna vervolgens met de Voie du Calavon worden verbonden.

De ‘Voie verte’ van de Vallée de l’Eygues (de Eyguesvallei)
Tenslotte wordt een laatste route voorbereid in de Haut Vaucluse. Door gebruik te maken van een voormalige spoorlijn biedt de ‘Voie verte’ van de vallei van de Eygues de komende jaren de mogelijkheid om rustig tussen Vaison-la Romaine en Nyons te fietsen, over een afstand van zo’n 15 km.

De 15e editie van ‘Roues libres’ in de Luberon was de aanleiding voor twee feestelijke 'voie verte'-dagen, 6 en 7 oktober jl. Ongeveer 700 deelnemers hebben genoten van de activiteiten en de kraampjes langs 18 km ‘voie verte’ tussen Beaumettes en Apt. Een initiatief waar het publiek zeer van heeft genoten. De deelnemers kwamen met het gezin om  dit mooie parcours te (her) ontdekken. www.roueslibres.blogspot.fr
Volgende editie: 2014
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com