Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sneeuw luipaarden en rode panda’s in Leipziger hooggebergte

De sneeuwluipaarden Laura, Chandra en Onegin voelen zich er helemaal thuis. Net als de rode panda’s Lilo en Zimai. Het nieuwe ‘Himalaya gebergte’ van de Leipzig Zoo biedt de dieren een zo natuurgetrouw mogelijke habitat. Aan deze grote uitbreiding is ruim anderhalf gewerkt en ook het Duitse Wereldnatuurfonds leverde input. Het maakt deel uit van het meerjarige programma ‘Zoo van de toekomst’. Enkele jaren geleden werd de dierentuin al fors uitgebreid met het overkoepelde tropische ‘Gondwanaland’. Het Himalayagebergte is de komende tijd één van de nieuwe trekkers. www.leipzig.travel of www.leipzig-zoo.de

In 2011 opende Gondwanaland in de Leipzig Zoo. In een enorme glazen koepel met een oppervlakte van 16.500 m2 wordt de bezoeker meegenomen naar het oercontinent dat eens Azië, Afrika en Zuid-Amerika met elkaar verbond. In deze tropische omgeving zijn 40 diersoorten en 500 plantensoorten te ontdekken via oerwoudpaden, een spannende boomtoppenroute op 12 meter hoogte, een vulkaantunnel of een boottocht op de stromende rivier. De reis in Gondwanaland voert langs een vulkaan uit de oertijd, tropisch regenwoud, Afrikaanse savannen en een exotisch Aziatisch dorp.

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij
Saksen, hoofdstad Dresden, mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site:
www.saksen.info


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com