Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Saksen grenst aan (van het oosten met de klok mee) Polen, Tsjechië en aan de Duitse deelstaten Beieren, Thüringen, Saksen-Anhalt en Brandenburg.

De hoofdstad is Dresden. Andere belangrijke steden zijn Leipzig, Chemnitz en Zwickau. Hoogste berg is de Fichtelberg met 1215 m, de hoogste berg van Saksen gelegen bij Oberwiesenthal en Bärenstein.De destructie van Dresden door de bombardementen in 1945 is bekend; de herrijzenis als feniks uit de as niet.

Bekijk de vorderingen tijdens een tocht door de barokke binnenstad die charmant herbouwd is. En ontdek de behouden kunst in de Zwinger Galerie. Geen wonder dat ze dit 'Florence aan de Elbe' noemen!
Reisgids van Saksen

 Frauenkirche in Dresden
Deze Onze-Lieve-Vrouwekerk vormde twee eeuwen het gezicht van Dresden. Geruïneerd door bommen in 1945 lag het vervolgens 50 jaar in puin. Toen restaureerde de stad deze gevallen icoon, steen voor steen. Alleen de zwartgeblakerde noordzijde bevindt zich nog in originele staat, geflankeerd door nieuwe stenen met hier en daar een oude. Bekijk binnen ook het altaar dat uit 2000 fragmenten is heropgebouwd.

 Paleiscomplex Zwinger in Dresden
Dit rococopaleis was ooit de recreatieplek van Saksische keurvorsten. Vandaag is het een paradijs voor kunstminnaars. Loop langs de Oude Meesters en bestudeer topschilderijen als Rafaël's fijnzinnige 'Sixtijnse Madonna' en het gevoelige 'Brieflezend Meisje' van Vermeer. Beide zijn gered (of gestolen) door het Rode Leger in 1945 en er is jaren over gevochten. Nu geven zij het Zwinger extra schwung!
Reisgids van Saksen

 Semperoper in Dresden
In dit historische operagebouw is het werk van de grootste Duitse componisten in première gegaan. Wagner's 'Tannhäuser' en 'Salomé' van Strauss waren hier het eerst te beluisteren. De stijlvol verlichte neorenaissance facade belooft een enerverend avondje uit. Neem binnen plaats op een fluweelrode stoel en bewonder de fantastische plafondfresco's totdat de ouverture begint. Bravo!

 Het museum Panometer van Leipzig
Geschiedenis is overal om ons heen, zo luidt het gezegde. Niets is minder waar in deze unieke bezienswaardigheid. De Panometer is een oude, ronde gasopslag met een platform in het midden. Op de ronde binnenmuur wordt een enorm, cirkelvormig doek tentoongespreid, een reusachtig panorama van 360 graden met historische afbeeldingen, inclusief licht en geluid. Een heuse onderdompeling.

 Panoramatoren in Leipzig
Waar krijgt u een beter uitzicht dan vanaf de hoogste toren van Leipzig? De panoramatoren steekt 142 meter boven het Augustusplatz uit, vlak naast de historische universiteit van Leipzig. Zoals de naam al zegt, heeft u vanaf het uitkijkplatform van de toren een panoramisch uitzicht op de stad. Dat mooie uitzicht krijgt u ook bij het restaurant op de bovenste verdieping waar smakelijke internationale gerechten worden geserveerd.
Reisgids van Saksen

imageimageimageimageimageimageimageimage

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com