Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Alonissos heeft een landoppervlakte van 66 km2 met een kustlijn van 79 km en een bevolking van 4.700 inwoners.

Het is bekend om haar zeepark ter bescherming van zeehonden. Op dit eiland zijn ook de oudste prehistorische vondsten uit de Egeïsche Zee gedaan. Het is het minst bekende eiland van de Sporaden en is rustig en groen. Men komt aan op het eiland in het vissersplaatsje Patitiri. Hier zijn langs de havenkade kleine restaurants met terrassen. De hoger, landinwaarts gelegen hoofdstad Alonissos is compact gebouwd en heeft talrijke smalle straatjes. Hier en daar is men nog bezig met de restauratie van huizen die in 1965 door een aardbeving verwoest werden.

Te zien en te doen
Alonissos (of Chora of Patitiri) is de oude hoofdstad die heden niet meer bewoond is. De mensen wonen nu in Patitiri wat ‘druivenperser’ betekent.

Bezienswaardigheden zijn hier:
-Chora, het bestuurscentrum uit de Venetiaanse tijd met verlaten, oude huizen en een kasteel.
-De oude en interessante dorpskerken.
-Kokkinokastro, ligt 30 minuten met de boot uit de haven. Hier zijn de prehistorische vondsten gedaan die dateren uit 100.000 tot 33.000 voor Christus.
-Het zeepark ter bescherming van zeedieren, met name van de Monachus-Monachusalonissos-strand zeehond die daar al duizenden jaren voorkomt.
Het belangrijkste evenement vindt hier plaats op 15 augustus en is het feest van Maria Hemelvaart, met traditionele gerechten en dans.

Natuur
De lage heuvels (hoogste punt 456 m) zijn begroeid met naaldbomen en lopen op sommige plaatsen steil in zee. Behalve van de kleine akkers, leven de bewoners van de visserij en houden ze schapen. Voor de kust van Alonissos liggen een paar onbewoonde eilandjes. Alonissos is een natuurreservaat. Het Wereld Natuur Fonds beschermt hier de enige nog te vinden zeehonden in het Middellandse Zee-gebied.

Stranden
Niet ver van Patitiri ligt het strand Chrissi Milia. Het strand Kokkinokastro ligt er ealonissos_stranden half uur varen vandaan. In de vaak beschutte baaien en op de onbewoonde eilandjes vindt men geïsoleerde maar heerlijk rustige strandjes.

Uitgaan
Uitgaansmogelijkheden worden geboden in Patitiri in de vorm van kleine taverna's met terrasjes die tevens gezien kunnen worden als de lokale bars. Er zijn discotheken, een bioscoop en enkele cocktailbars.

Sporten
Motorboten kan men in de haven huren. Verder behoren windsurfen, zeilen, wandelen, zwemmen en waterskiën tot de mogelijkheden.

Accommodatie
Op het eiland is een negental eenvoudige hotels en een pension waarvan het grootste deel in Patitiri gelegen is. Particuliere kamers em appartementen worden ook hier te huur aangeboden.

Verbindingen
Actuele informatie voor de boot verbindingen kunt u vinden op www.gtp.gr

Meer weten: voor meer informatie over het eiland kijk naar www.alonissos.gr

Hotels in Griekenland

Vakantiewoningen van Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com