Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wat is de beste tijd om naar Parijs te gaan? Hoe lang van te voren het Gardameer boeken?

En wist je dat een week Amsterdam duurder is dan Barcelona?  

Reizen is spannend en ontspannend, maar het plannen hiervan niet altijd. Dit mag makkelijker gaan, niet te vergeten transparanter en leuker. HomeToGo heeft data van 1,7 miljoen Europese vakantieverblijven uit 37 landen onder de loep genomen. Het resultaat? De meest handige reistips voor de zomer van 2016. Laat deze 12 hoogtepunten zorgen voor wat inspiratie. 

12reistips  
1. Frankrijk Arcachon, bekend om haar naaktstranden en oestervissen, is goedkoper in de lente (€554). Hier ligt ook de hoogste duin van Europa, Dune du Pyla, maar liefst 107 meter hoog. In de zomer stijgt de prijs van een vakantiehuis hier met 57% naar €869.  

2. Turkije Voor een trip naar Marmaris is timing de sleutel. Een weekje in de lente kost reizigers slechts €265, terwijl dit in de zomer met een onvoorstelbare 141% naar €637 per week. Toch blijft het goedkoper dan Bodrum en Belek.  

3. Nederland Wandelen langs de grachten of barbecuen in een van de levendige parken? Voor reizigers met een budget is Amsterdam het beste in de zomer. In juli en augustus betalen reizigers €79 per week minder voor een verblijf in deze magische stad. 
  
4. Denemarken  Voor een trip naar de Deense kust is de lente de beste tijd. In bekende plaatsen Bornholm, Rømø en het Deense Zeeland stijgen prijzen met 80% en soms zelfs met meer dan 100% in de zomer.  

5. Polen De Europese Culturele Hoofdstad 2016 - Wroclaw - is een van de goedkoopste bestemmingen in Polen. Het mooie stadsplein Rynek is waar locals zich verzamelen voor zon en koffie in de zomer (€490).  

6. Griekenland  Een weekje in Mykonos in de zomer kost maar liefst €2445 voor een week. Alternatief? Ga naar de beroemde haven van Rhodos voor maar €1000 per week.  

7. Italië Wilde Italiaanse nachten en levendige natuur: in de lente is Sardinië aantrekkelijk, hier kunnen reizigers veel besparen vergeleken met de zomermaanden, waar men 76,3% meer betaalt.  

8. Bulgarije  Uit alle 650 bestemmingen is deze Bulgaarse parel aan de Zwarte Zee de goedkoopste. Een week in de lente kost slechts €246 en in de zomermaanden blijft het de beste plek voor reizigers met een klein budget (€348).  

9. Spanje Zwemmen in paradijselijke watergrotten of naar een van de beroemdste feesten ter wereld? Ibiza is de perfecte plek voor een vakantie. Zet alleen de zomer maar uit je hoofd, de prijzen lopen dan op tot €1822 per week. Een week in de lente is zeker 59% goedkoper. 
    
10. Kroatië Prachtig, oud en het staat op de UNESCO lijst. Het is dus niet verrassend dat Dubrovnik een stuk duurder is dan elke andere bestemmingen in Kroatië met €771 per week in de zomer.  

11. Groot-Brittannië Pas op voor Saint Yves, Cornwall deze zomer, waar prijzen stijgen met 66% tot €1157 per week. Toch dichtbij de zee? Dan zijn Blackpool (€556) en Great Yarmouth (€663) mooie alternatieven.  

12. Portugal Het echte gevoel van een Portugees eiland ervaren? Ga naar Madeira (€421) in plaats van de Azoren! Het is niet alleen goedkoper maar prijzen blijven gelijk tussen de lente en zomer. Meer flexibiliteit dus.  

Over HomeToGo HomeToGo (www.hometogo.nl) is ‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiewoningen. Consumenten kunnen makkelijk zoeken en de resultaten van meer dan 6 miljoen accommodaties vergelijken. Door opties zoals slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Het trio oprichters bestaat uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel 50 werknemers in dienst en is actief op 9 nationale platformen in Europa en in de Verenigde Staten.  

www.hometogo.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com