Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

La Vélo Francette wint titel Fietsroute van het Jaar 2017

En de winnaar is…: La Vélo Francette! Met drie van de zes nominaties lag Frankrijk vooraan in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar 2017: de jury heeft unaniem geklozen voor de 617 kilometer lange route van Normandië naar La Rochelle. De prijsuiteiking is op 11 februari, op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht.

La Vélo Francette
Officieel de Véloroute 43 - is  een prachtig bedacht en uitstekend onderhouden traject door zeer interessante gebieden zoals de landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog, het heuvelachtig Suisse Normande, de Val de Loire met zijn intrigerende grotwoningen en het moerasgebied le Marais Poitevin. De fietspaden zijn rustig, altijd in de buurt van water en ook nooit ver weg van een gezellige café of prettig restaurant. Langs het traject staan 250 gespecialiseerde horeca- en fietsondernemers klaar om fietsers met al hun vragen te helpen.

Genomineerde Franse fietsroutes
De andere twee Franse kanshebbers waren La Vallée du Loir à Vélo en de ViaRhôna.

Frankrijkpaviljoen op de Fiets- en Wandelbeurs
De Fiets- en Wandelbeurs is voor Frankrijk een belangrijk podium voor het presenteren van de vele mogelijkheden voor actieve, culturele en gezonde vakanties. Het netwerk van Franse voies vertes - ‘groene paden’ waar wandelaars en ongemotoriseerd verkeer de baas zijn - wordt steeds dichter. In het Frankrijkpaviljoen in hal 3 van de Jaarbeurs geven maar liefst zestien organisaties acte de présence, zoals de toeristenbureaus van de Ardèche, Atlantische Loirestreek, Champagne, Corsica, Normandië, de Vaucluse, Albertville, Bordeaux-Gironde, Rhône-Alpes (Via Rhôna), La Vallée du Loir en de Franse Federatie voor Fietstoerisme.

Prijsuitreiking en presentatie van de Vélo Francette
De prijsuitreiking is zaterdag 11 februari om 12 uur op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht en wordt gevolgd door een uitgebreide presentatie over de fietsroute door reisjournalist en fietsgek Robert van Weperen.

Meer informatie over alle exposanten op het Frankrijkpaviljoen:
http://nl.france.fr/nl/fiets-wandelbeurs

Meer informatie over de winnende fietsroute:
www.lavelofrancette.com

Kaart - Google Maps - kml

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com