Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vars, dat reeds erg bekend is als wintersportgebied, is ook in een zomer een paradijs voor natuurliefhebbers.

Het gebied ligt in de Hautes Alpes, het zuidelijke deel van de Franse Alpen, en is een prachtig natuurgebied met een gevarieerd reliëf, talrijke meren, bergtoppen tot 3.385 meter hoogte, beboste valleien en pittoreske bergdorpjes met een historisch erfgoed. Het gebied heeft talrijke mogelijkheden voor prachtige ontdekkingstochten op de fiets, mountainbike of te voet, voor alle leeftijden en niveaus.

 

WANDELEN: Het Meer van de 9 kleuren (Lac des 9 couleurs)
Dit is ongetwijfeld een van de beste wandeltochten van Vars: het Meer van de 9 kleuren! Deze wandeling is geschikt voor een groot publiek met de juiste uitrusting (schoenen, jack, rugzak met water en wat eten, zonbescherming en fototoestel!). De wandeling begint vlakbij een herdershut boven het bergdorp Ste Catherine. Na een beklimming naar boven volgt men een pad op de bergflank tot aan de pas van Serenne. Vervolgens klimt men nog ongeveer 10 min om het Meer van de 9 kleuren te bereiken, dat verscholen ligt tussen de rotsen op 2.711 meter hoogte.  Wandeltijd heen en terug: 4 uur.

TRAILRUNNING: De Vallei van Escreins (Val d’Escreins)
De Vallei van Escreins is een natuurreservaat dat de bezoeker veel te bieden heeft: prachtige landschappen, een weelderige natuur met een rijke flora, rivieren en de ruïnes van het oude dorp die ook nog een cultureel aspect toevoegen. Een ideaal gebied voor trailrunning. Er zijn 3 permanente routes om het gebied te ontdekken waaronder het parcours Val Bleu. Dit parcours is bedoeld voor een gemiddeld niveau en het verloop is een grote lus door de vallei om alle landschappen te ontdekken. Het parcours heeft een lengte van 9,2 km met een hoogteverschil van 319 m.

WIELRENNEN: De bergpas van Vars (Col de Vars)
var fietsen 2travel2Vars is een van de etappes die men niet mag missen op de route van de Grandes Alpes. Het gebied is nauw verbonden met de wereld van het wielrennen dankzij de bergpas van Vars, een beroemde wegpassage met het hoogste punt op 2.109 m, die ieder jaar weer duizenden fietsliefhebbers ziet passeren. Het jaar 2017 is weer een interessant jaar voor de bergpas van Vars met in het bijzonder het passeren van de Tour de France op 20 juli 2017. De bergpas van Vars is toegankelijk voor alle wielerfans. Een bergpas van de eerste categorie die flink wat inspanning vergt, maar zeker niet mag ontbreken in het routeboekje.

Een mijlpaal: De helling Guillestre – Vars, 19 km -1.118 meter hoogteverschil, met een gemiddeld hellingspercentage van 5,7% en een maximale helling van 9%. De Tour de France is hier al 33 keer gepassseerd!

 MOUNTAINBIKEN: De afdaling Vars-Embrun
De afdaling Vars -Embrun is zonder twijfel een niet te missen ervaring en behoort tot het ‘beste van het mountainbiken’ in Vars. Een route die men tenminste één keer moet afleggen tijdens een verblijf in Vars.

Vars-Embrun is een afdaling van 32 km vanaf de bergtop van La Mayt tot aan de oevers van het meer van Serre-Poncon, met een hoogteverschil van 1.800 m.

Een prachtige tocht op twee wielen, die u de mooiste landschappen en uitzichtspunten laat ontdekken met  uitzicht op Vars en het meer van Serre-Poncon. Er zijn transferbusjes van Embrun naar Vars en van Vars naar Embrun.

ACCOMMODATIE: Hotel les Escondus
Hotel Les EscondusHotel Les Escondus is geheel gerenoveerd in 2015-2016 en heeft reeds sinds generaties een verfijnde visie voor het doorbrengen van een vakantie in de bergen. Er is veel werk verzet voor het behalen van een 3* niveau midden in het hart van het gebied. Het hotel biedt een restaurant, een spa, een trendy bar en een squashruimte. Bovendien is het hotel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving op de fiets of te voet. Een extra bijzonderheid van deze accommodatie is het boomhuis, een kamer welke zich letterlijk in de bomen bevindt!
Hotel les Escondus

Meer info: http://www.vars.com/en/summer/


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com