Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Parijs ligt maar op een paar uur per trein of auto van Nederland. Ideaal voor een korte trip.

Centre Pompidou (Musée national d'art moderne)
Dit futuristische gebouw mag niet missen op uw to-'dou' lijstje als u naar Parijs gaat. De voormalige Franse president Georges Pompidou heeft dit omstreden gebouw in de jaren 1960 laten bouwen. Het is de belangrijkste moderne kunstgalerie van Frankrijk. De afgelopen vijf jaar alleen al sierden Dali, Munch, Lucian Freud en Roy Lichtenstein de muren (en ruimtes).

Bekijk de reisverkenner van Parijs

 Notre-Dame
Victor Hugo's Quasimodo ligt misschien niet op de loer in de schaduw, maar dat betekent niet dat u dat niet kunt! Verken alle hoeken van deze enorme kathedraal, met inbegrip van het 13e eeuws orgel. Beklim de noordelijke toren voor een goed uitzicht op het indrukwekkende metselwerk, of bewonder het van buiten, maar kijk uit voor de stenen waterspuwers!

 Louvre
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de schatten van het Louvre verborgen in alle uithoeken van Frankrijk. Het meeste werk is eerlijk teruggegeven, dus u kunt nog steeds wegdromen in de ogen van Mona Lisa (achter kogelvrij glas), een 'handje schudden' met de mysterieuze Venus van Milo. Leuk om te weten: het duurt 100 dagen om elk kunstwerk 30 seconden te bekijken.

 Musée d'Orsay
In de hoogtijdagen van de late 19e eeuw, legden de impressionisten momenten van pure schoonheid vast op het canvas. Laat u in dit museum, een van 's werelds grootste odes aan moderne kunst, meeslepen door de romantiek van het impressionisme. Van Goghs 'Sterrennacht boven de Rhône' is onderdeel van de schitterende collectie die te zien is in dit voormalige station.

Bekijk de reisverkenner van Parijs

 Opéra Garnier
Van alle geluiden die de mens kent, is opera de duurste, grapte Molière. In dit geval is het het luxe interieur van het theater zelf dat een aardige duit kostte. Op een rustige dag kunt u bijna horen hoe Christine en Erik door de geheime gangen van het Garnier lopen - het theater was de legendarische inspiratie voor "Phantom of the Opera".

 Galeries Lafayette
parijs lafayette 2travel2Met een beetje werk en een aantal basale naai-vaardigheden, kan een klein lapje stof een hele quilt worden. In 1893 breidden twee neven hun kleine fourniturenwinkel uit tot een van de grootste warenhuizen van Europa. De modecollecties zijn verdeeld over 3 gebouwen en 70.000 m² winkelruimte, genoeg om een personal shopper voor een te mode-uitspatting rechtvaardigen.

 Grand Palais
Zoals iedere event manager weet, wordt elk event veel beter wanneer er een 72.000 m² metalen constructie boven wordt gehangen. Dit moet men ook gedacht hebben in 1900 toen het Grand Palais gebouwd werd voor de Wereldtentoonstelling, een grote internationale expositie. Met zo'n 40 grote evenementen komen er jaarlijks nog steeds twee miljoen bezoekers op af.

Bekijk de reisverkenner van Parijs

 Sacré-Coeur
Bestijg Montmartre's trap naar de hemel. Deze basiliek werd gebouwd tussen 1875 en 1914 en overleefde twee wereldoorlogen met nauwelijks een schrammetje. Ga naar binnen om het plafondmozaïek van Jezus Christus te bezichtigen, of beklim de trap naar de koepel. Buiten kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Parijs (erg populair bij romantici).

 Champs-Élysées
Sommigen jagen in de wildernis van Afrika gewapend met een jachtgeweer, anderen gaan liever koopjesjagen op de Champs-Élysées gewapend met een creditcard. Shop bij Bvlgari en Cartier voor prachtige sieraden, of koop mode in deze exclusieve winkelstraat. Na het winkelen verwent u zichzelf met de macarons van Ladurée, de vele smaken zouden Marie-Antoinette laten blozen.

 Eiffeltoren
Voor de een is het een toren, voor de ander een omgekeerd ijscohoorntje, maar hoe u het ook wendt of keert, de Eiffeltoren is een van de beroemdste gebouwen ter wereld. Hij werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889 en was 's werelds hoogste constructie tot de jaren 1930. Bezoek de toren voor het uitzicht, of een (dure) maaltijd in het restaurant Jules Verne.

 Reis naar de Tempel van de Liefde
Om de Tempel van de Liefde te bereiken huurt u een klein roeibootje en vaart u op elegante wijze - of niet - over het water van Lac Daumesnil. Meer aan en verken het romantische rococo-gebouw en de schitterende, met bladeren bedekte grot eronder. Ideaal voor zwoele zomerdagen en om bonuspunten bij uw geliefde in de wacht te slepen als u zo slim bent geweest een heerlijke Parijse picknick mee te brengen.

Bekijk de reisverkenner van Parijs

 Cruise op de Seine
notre dame seine cruise 2travel2Wanneer u over de serene Seine vaart met op de achtergrond de twinkelende lichtjes van de stad weerkaatsend op het water is het eenvoudig te begrijpen waarom Parijs de stad van de liefde wordt genoemd. Houd romantisch de handen vast van uw geliefde tijdens een romantisch diner bij kaarslicht terwijl u een slok neemt van uw glas met wijn en geniet van de sfeer en de heerlijke Franse keuken. Hoewel er meer dan genoeg te zien is, is het logisch als u alleen maar oog heeft voor elkaar.

 Wijk Montmartre
Verdwaal met elkaar tussen de steile kasseienstraten van het kunstzinnige Montmartre. In deze eigenzinnige wijk wonen enkele van de beroemdste vrijdenkers en creatieve kunstenaars, en daarnaast heeft het heerlijke brasseries en prachtige vergezichten over Parijs. De beste manier om deze plek te verkennen is in uw eigen tempo uw weg naar de top te vinden, af en toe een zijstraatje inlopend omhoog naar de Sacré Coeur.

 Pont des Arts
De beroemde liefdesslotbrug van Parijs is nu slotloos nadat 45 ton aan liefdessloten de brug langzaam liet afbrokkelen. Bezoekers die hopen de sleutels tot hun hart in de Seine te gooien komen van een koude kermis thuis aangezien er nu plexiglas voor de spijlen van de brug zit. De brug verbindt het Institut de France met het Palais du Louvre en is nog altijd een prachtige plek voor een wandeling tijdens uw bezoek aan Parijs.

 De Jardins du Trocadéro
In deze weelderige groene tuinen spuiten de fonteinen water hoog de lucht in terwijl verliefde koppels ontspannen op het gras liggen. Met de Eiffeltoren aan de overkant van de oever is dit de perfecte plek voor een paar romantische foto's samen. Voor het pièce de résistance spreekt u hier 's avonds af voor een romantische kus wanneer de lichten van de toren op magische wijze in de achtergrond twinkelen.

 Genieten bij restaurant Lapérouse
Het historische restaurant Lapérouse biedt donkere, met kaarslicht verlichte hoekjes en schitterende privékamers voor een romantische avond van puur genot. Het luxe interieur vertelt het verhaal van het oude Parijs met zilveren kandelabers, weelderig geschilderde panelen en prachtige stoelen van rood fluweel. Vroeger kwamen hier literaire grootmeesters zoals Victor Hugo en Émile Zola, tegenwoordig is dit restaurant populair onder beroemdheden en mensen met een grote beurs.

Bekijk de reisverkenner van Parijs

 Arc de Triomphe
Deze direct herkenbare boog staat trots aan het eind van de Champs-Élysées en eert de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Iedere avond om 18:30 wordt ter herdenking de eeuwige vlam opgerakeld. Beklim de 40 treden naar de top en word beloond met een prachtige uitzicht over de Lichtstad.

 De wijken Sacre-Coeur en Montmartre
Wandel over de kasseienstraten van Montmartre, waar Moulin Rouge en Amélie tot leven komen. Het pièce de résistance is zonder twijfel de Sacre Coeur-basiliek met koepels die tot hoog boven deze karakteristieke wijk van Parijs uittorenen. Het uitzicht vanuit de middelste koepel maakt de klim van 300 meter meer dan waard.

 Jardin du Luxembourg
Een beetje Luxemburg in hartje Frankrijk. Parijzenaars houden van de grasvelden tussen met bomen omzoomde grindpaden, maar vreemd genoeg alleen maar om naar te kijken. Kinderen spelen met miniatuurbootjes in de vijver van het Grand Bassin, terwijl wandelaars langs het Palais du Luxembourg struinen. Dit paleis was ooit aangelegd als koninklijke residentie, en diende achtereenvolgens tot senaatsgebouw en bibliotheek. De tuinen hebben dus al vele historische figuren zien komen en gaan.

 Île de la Cité
De Notre Dame is een waar icoon van Parijs en is haast een eiland op zichzelf met zijn idyllische ligging in de Seine. De kathedraal is verbonden met de stad via de Pont Neuf en zodra u genoeg waterspuwers heeft gezien, kunt u het Paleis van Justitie en de oude Conciergerie bezoeken waar Marie-Antoinette gevangen werd gehouden.

Bekijk de reisverkenner van Parijs

 Notre Dame
De meest geliefde kathedraal van Parijs staat in volle gotische glorie op het Île de la Cité. De noordelijke toren is versierd met fantastische, uit steen gehouwen sculpturen, die u van dichtbij kunt bewonderen door de toren te beklimmen of aanschouwen van onderaf. Het 13e-eeuwse orgel in de kathedraal is enorm en misschien wel de grootste ter wereld.

 Quartier Latin
Deze bohemien wijk bruist van het studentenleven dankzij de aanwezigheid van de Sorbonne, gelegen in het hart van het Quartier Latin. Cafés en bars bevinden zich op rustige hoekjes en in zijstraatjes van bruisende pleinen. Galeries, onafhankelijke filmhuizen en culturele hotspots zijn in deze eclectische wijk ook volop te vinden.

 Het Louvre en omgeving
Naast de beroemde Mona Lisa, goed beschermd door een dikke laag glas en omringd door drommen bezoekers, biedt het Louvre natuurlijk ook nog tal van andere schitterende schatten en kunstwerken. Doordat er zowel onder- als bovengronds gangen lopen over zo'n grote afstand, kost het meer dan 100 jaar om ieder meesterwerk voor slechts 30 seconden te bewonderen.

 De wijk Montmartre
In de onstuimige periode aan het einde van de 19e eeuw was Montmartre het kunstenaarshart van Parijs. Kunstenaars zoals Toulouse-Lautrec werden er geïnspireerd en aangetrokken door het uitbundige nachtleven. Vandaag de dag kunt u nog steeds de cancan zien bij het beroemde cabaret van de Moulin Rouge, de portretkunstenaars bekijken op de geplaveide straatjes van Place du Tertre en langsgaan bij de stoffenkraampjes van de Saint-Pierre Markt.

 Het Quartier Latin
De illustere universiteit van Parijs, de Sorbonne, is hier te vinden en in het Quartier Latin is het op elk uur van de dag een drukte van jewelste. Ga eens kijken bij de Rue Mouffetard om het lokale leven te aanschouwen. Overdag kunt u langs de marktkraampjes gaan om een heerlijke kaas te bemachtigen en 's avonds zitten de cafés vol met studentikoze types die de stand van zaken bespreken met een goed glas bier. “Santé (proost)!


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com