Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Djemaa el Fna - Het oog van het rumoer van Marrakesh.

Dit historische plein is van de ochtend tot de avond en daarna een kolkende maalstroom van mensen. Slangenbezweerders en waarzeggers, wijze mannen, dwaze mannen, goochelaars, musici en mystici zijn allemaal onderdeel van de steeds aanwezige dramatis personae van Djemaa el Fna. Haal diep adem, stort u zelf erin en zie wie u ontmoet. Het zal zeker niet saai zijn!

Reisgids Marrakesh . . .

Koutoubia
Knieval in Koutoubia! De mooie minaret van deze moskee heeft de skyline van Marrakesh voor meer dan 900 jaar gedomineerd. Vanaf dit zich verheffende punt echoot de "adhan" (oproep tot gebed) over het Djemaa el Fna-plein en roept gelovigen op tot knielen en overdenking. Vanwege de entreevoorschriften moeten niet-Moslims zich tevreden stellen met het van buitenaf gapen naar Marrakesh's iconische spits.

 Majorelletuin
marrakesh tuinEindeloos veel kleuren! Deze tuin is een prachtig levendig palet van schitterende regenboogkleuren. Het is een droomplek voor fotografen; de muren, deuren en plantenpotten zijn allemaal geverfd in felle kleuren, waarbij het natuurgroen in een caleidoscopische harmonie afsteekt. Het doolhof aan bamboeplanten en kabbelende stroompjes is een ware oase van rust in de chaos.

 Museum Marrakesh
Soms overtroeft de vaas de bloemen. Dit museum biedt met zijn collectie van munten, aardewerk, juwelen, wapens en kunstwerken een blik op de Marokkaanse geschiedenis. De parel aan de kroon is evenwel het gebouw zelf. Het is een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws paleis dat imponeert met zijn details, van de smetteloze mozaïeken tot de schitterende en kolossale kroonluchter van filigraan.

 Saaditombes
Eenmaal dood zijn we allemaal gelijk. Sommigen meer dan anderen. Sultan Ahmed al-Mansour bouwde dit prachtige mausoleum voor zijn naasten. Kinderen en kleinkinderen zijn begraven in met mozaïek versierde tombes in de tuin, waar nu zwerfkatten rondlopen. De sultan heeft de beste plek: zijn marmeren tombe verrijst uit een psychedelische betegelde vloer, waarop een schitterende gepleisterde koepel uitkijkt.

 El-Badipaleis
marrakesh paleisVan sultans naar ooievaren. Toen dit paleis in de 16e eeuw werd gebouwd, waren heersers wereldwijd afgunstig. Boordevol gebeeldhouwd marmer en bladgoud maakte het zijn naam van "de Onvergelijkbare" waar. Maar de tand des tijds heeft een geraamte achtergelaten, alhoewel spookachtig schitterend. De dikke scharlakenrode muren zijn doorzeefd met afbrokkelende gaten, met ooievaren als de enige bewakers.

 Bahiapaleis
Het Witte Huis, 10 Downing Street... en het Bahiapaleis. In de 19e eeuw bouwde grootvizier Si Moussa deze presidentiële residentie, waarbij de beste vaklieden en interieurontwerpers van Marokko samenwerkten. Het resultaat is een paleis dat boordevol details zit: complexe geometrische mozaïeken op de grond en weelderig pleisterwerk daarboven. Geen slechte plek om met je harem van 28 vrouwen te wonen.

Reisgids Marrakesh . . .

 Tuinen van Agdal
In de Tuinen van Agdal staan talloze fruitbomen op vierkante percelen, geïrrigeerd door smeltwater dat rechtstreeks vanaf het Atlasgebergte stroomt. Sinaasappels en granaatappels, citroenen, vijgen en abrikozen... Agdal is één grote vruchtentuin. In het midden van dit alles bevindt zich Dar El-Hana, een paviljoen met een zuilenrij naast een ooit smetteloos zwembad dat een bouwvallige charme uitstraalt.

 Mellah
Met een bezoek aan Mellah gaat u terug in de tijd. Deze buurt is de oude Joodse wijk van Marrakech waar de handelaren naartoe kwamen om zout en specerijen uit het buitenland te verhandelen. Vandaag de dag is er eigenlijk niet veel veranderd. In de onmogelijk smalle steegjes vindt u kraampjes boordevol kleurrijke kruiden, gedroogde bladeren, natuurlijke remedies en nog veel meer.

 Specerijensoek
Nergens in Marrakech worden de zintuigen zo geprikkeld als in de specerijensoek. U komt ogen tekort voor al die prachtige schalen die gevuld zijn met torens gekleurde poeder, en ook uw neus wordt overladen met talloze aroma's. Geïnteresseerd in alternatieve geneeskunde? Hier vindt u allerlei remedies, of u nu iets zoekt tegen een verkoudheid, of tegen kwade geesten.

 Markt van de Mellah
marrakesh marktMet een bezoek aan de Mellah reist u terug in de tijd. Deze buurt is de oude Joodse wijk van Marrakech, waar de handelaren naartoe kwamen om zout en kruiden uit het buitenland te verhandelen. Vandaag de dag is er weinig veranderd, in onmogelijk smalle steegjes vindt u kraampjes met kleurrijke kruiden, gedroogde bladeren, natuurgeneesmiddelen en nog veel meer.

 Guéliz
Het bewijs dat Marrakech meer is dan de oude medina vindt u in de wijk Guéliz, die bruist van de energie. Deze moderne buurt biedt winkels met merkartikelen, levendige restaurants en bedrijvige terrassen. Winkel samen met de lokale trendsetters, en waag daarna een dansje in één van de hippe uitgaansgelegenheden van de stad.

 Palmeraie
In deze betoverende Marokkaanse oasis ziet u palmbomen zo ver als het oog kan reiken. Het rustige Palmeraie bevindt zich aan de noordkant van Marrakech, en biedt luxueuze villa's, heerlijk geurende tuinen en schaduwrijke plekken waar u helemaal tot rust kunt komen. Liefhebbers van cultuur kunnen een kamelentocht maken met de lokale Berbers, en zo kennismaken met het Noord-Afrikaanse leven.

Reisgids Marrakesh . . .


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com