Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

KLM Cargo vervoert Hollandse Meesters van St.-Petersburg naar Amsterdam.

Met een beveiligd transport vanaf Schiphol arriveert een aantal meesterwerken, waaronder Rembrandts ‘Jonge vrouw met oorbellen’ op vrijdagochtend 29 september bij de Hermitage Amsterdam. De werken zijn onderdeel van de unieke tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren.

Reisgids Petersburg

KLM Cargo verzorgde het vervoer van deel van de meesterwerken die vanaf 7 oktober zijn te bezichtigen in de Hermitage. De werken werden vervoerd in speciale, op maat gemaakte kisten, waardoor zij in optimale conditie blijven.  

 
KLM vindt het belangrijk om te investeren in het behoud van cultureel erfgoed. Deze samenwerking met de Hermitage van Amsterdam is een voorbeeld van zo’n investering. Het vervult ons met trots dat KLM Cargo deze werken kan vervoeren, zodat deze na meer dan driehonderd jaar weer even voor iedereen te bewonderen zijn. Marcel de Nooijer, Executive Vice President KLM Cargo

Zo’n groot aantal Hollandse Meesters vervoeren is een hele complexe operatie. Vroeger werden de werken na hun aankoop veelal per boot vervoerd, maar nu komen ze over de weg en door de lucht, met veel regels en beveiliging, iets waar KLM veel ervaring mee heeft.
Cathelijne Broers, directrice Hermitage Amsterdam

KLM Cargo is gespecialiseerd in het veilig vervoeren van onder andere kunst en andere bijzondere vracht. Eerder vervoerde de vrachtafdeling van KLM onder meer het Melkmeisje van Johannes Vermeer, maar ook Shark van Damien Hirst, met een gewicht van 5000 kilo. In 2016 bracht KLM Cargo het skelet van een Tyrannosaurus Rex vanuit de Verenigde Staten naar Nederland voor Naturalis in Leiden. En in april 2017 vervoerde zij de panda’s vanuit China naar Nederland voor Ouwehands Dierenpark.

De tentoonstelling Hollandse Meester, oogappels van de tsaren is van 7 oktober tot en met 27 mei 2018 te zien in de Hermitage Amsterdam. In totaal zijn er 63 werken te zien van vijftig beroemde Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder zes van Rembrandt. Het leeuwendeel van de schilderijen heeft een permanente plek in de museumexpositie en is na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland te zien geweest.

klm-cargo-vervoert-hollandse-meesters-van-st-petersburg-naar-amsterdam

petersburg

 Petersburg op kaart - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com