Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka


Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bezocht donderdag in de Japanse havenstad Osaka de tentoonstelling ‘Babel’ van Museum Boijmans Van Beuningen. Onder de titel Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters, zijn daar ruim negentig werken uit de vaste collectie van het museum te zien in een bijzondere presentatie. Al ruim 650.000 bezoekers bekeken de reizende tentoonstelling. Tot en met 15 oktober 2017 zijn de werken nog te bekijken in het National Museum of Art Osaka. Daarna keert de succesvolle expositie terug naar Nederland en is deze vanaf 3 februari te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

 

 Voor het eerst in zijn geschiedenis toont Museum Boijmans Van Beuningen zijn collectie vijftiende- en zestiende-eeuwse Nederlandse meesters op deze schaal in het buitenland. Het is ook de eerste keer dat het Japanse publiek op deze wijze kennis neemt van oude meesters die werkzaam waren voor de zeventiende eeuw. De topstukken Bruegel's 'Toren van Babel' en 'De marskramer' van Jheronimus Bosch zijn bij hoge uitzondering uitgeleend. Naast deze twee beroemde werken zijn nog 37 andere schilderijen, 43 prenten en tien beelden uit de collectie oude kunst van het Rotterdamse museum in Japan te zien. Een unieke gebeurtenis, zowel voor Museum Boijmans Van Beuningen als voor Japan.

Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters opende in het Tokyo Metropolitan Art Museum. Hier bewonderden zo’n 380.000 bezoekers de wonderbaarlijke rijkdom van de vijftiende- en zestiende-eeuwse Nederlandse kunst. De tentoonstelling reisde daarna door naar het National Museum of Art in Osaka, waar de werken momenteel nog te zien zijn. Ook in Osaka grepen veel kunstliefhebbers de kans om deze bijzondere werken op Japanse bodem te bekijken. In deze laatste dagen van de tentoonstelling loopt de teller in Osaka richting de 270.000 bezoekers; een groot succes.

Onder begeleiding van conservator Friso Lammertse bewonderde burgemeester Aboutaleb samen met een Nederlandse handelsdelegatie en een Japanse delegatie de Rotterdamse werken in het National Museum of Art Osaka. Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters is nog tot en met 15 oktober in Osaka te zien.

Eind oktober keren de vijftiende- en zestiende-eeuwse werken weer terug naar thuisbasis Rotterdam. Vanaf 3 februari tot 21 mei 2018 is de volledige Japanse tentoonstelling te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters kwam tot stand in samenwerking met het Japanse mediaconcern Asahi Shimbun. Het is de eerste tentoonstelling van BVB Collections, een internationaal tentoonstellingsprogramma met werken uit de vaste collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.
 

Over Museum Boijmans Van Beuningen

Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Dalí en Dutch Design; een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en internationale topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Kunstwerken van o.a. Monet, Mondriaan en Magritte tonen het ontstaan van het impressionisme en modernisme. Het museum bezit een van de grootste collecties surrealisten ter wereld en een bijzondere popart-verzameling met werken van o.a. Warhol en Lichtenstein. Bovendien is het museum dé plek voor vormgeving en design; van middeleeuwse kannen en glas uit de Gouden Eeuw, tot meubels van Rietveld en hedendaags Dutch Design. Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum in het hart van Rotterdam. De komende jaren zal Museum Boijmans Van Beuningen niet alleen zijn collectie en tentoonstellingen tonen aan zijn bezoekers, maar ook bouwen aan een toekomstbestendig museumgebouw én het eerste openbare kunstdepot ter wereld.

www.boijmans.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com