Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

prijsvrijOok bij het raam zit men graag, blijkt uit onderzoek van Prijsvrij.nl. Reizigers zitten het liefst in een van de voorste stoelen van het vliegtuig. Dat blijkt uit onderzoek van Prijsvrij.nl onder ruim 500 klanten.

Reden is dat de voorste plekken het gevoel van veiligheid vergroten omdat ze dichtbij de in- en uitgang zijn. Minst favoriet zijn de stoelen in het midden van de rij.

Prijsvrij.nl vroeg aan zijn klanten waar ze het liefst zitten in een vliegtuig. Ruim 33 procent van de vakantiegangers gaf aan het liefst voorin het vliegtuig te zitten. Als belangrijkste reden voor het kiezen van de voorste stoelen, wordt het gevoel van veiligheid gegeven. Dit vanwege de positie dichtbij de in- en uitgang van het vliegtuig. Daarnaast geven reizigers aan graag te kiezen voor de stoelen met extra beenruimte, ook als zij hier extra voor moeten betalen.

Het midden van het vliegtuig komt op de tweede plek met ruim 31 procent van de stemmen. Vakantiegangers geven aan graag dicht bij de nooduitgang te zitten vanwege de extra beenruimte en omdat ze vanaf die plekken in geval van een calamiteit het vliegtuig snel kunnen verlaten. De plaatsen in het midden van het vliegtuig kennen echter ook een groot nadeel: het uitzicht wordt belemmerd door de vleugel.

De achterste stoelen van het vliegtuig zijn met nog geen 19 procent van de stemmen een stuk minder populair. Reizigers willen liever niet bij de keuken zitten uit angst voor mogelijke geuroverlast en vinden het vervelend om lang te moeten wachten voor ze kunnen uitstappen als het vliegtuig is geland. Degene die wel graag achterin zitten, geven aan dat dit is omdat ze denken dat ze achterin de grootste kans hebben om een eventuele crash te overleven.

Zo’n 15 procent van de klanten van Prijsvrij.nl geeft aan dat de plaats in het vliegtuig niet uitmaakt, zo lang ze maar op hun favoriete plek in de rij kunnen zitten. De stoelen bij het raam zijn vanwege het uitzicht favoriet. Daarna volgen de plekken aan het gangpad, omdat reizigers dan naar het toilet kunnen gaan en de benen kunnen strekken zonder hun buren te hoeven storen.


Over Prijsvrij.nl
Prijsvrij.nl is een van de grootste en goedkoopste reisorganisaties van Nederland. De reisorganisatie is zowel lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) als de Stichting Garantie Reisgelden (SGR). Prijsvrij.nl streeft ernaar om de goedkoopste reisorganisatie te zijn, zonder in te boeten op de kwaliteit van de klantenservice. Bij de reisorganisatie kunnen consumenten terecht voor reispakketen, last minutes, losse vliegtickets en hotelovernachtingen


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com